Canada Only

American Cooking: Egg Nog

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Egg Nog, een populair drankje voor tijdens de feestdagen.

een recept van Smulweb-kok Kerstfeest

WAT HEB IK NODIG?

  • 6 grote eieren
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje cognac
  • 1 kopje rum
  • 4 koppen melk
  • 4 koppen slagroom
  • 1 kopje glazuursuiker
  • Nootmuskaat

EN WAT DOE IK DAN?

  • Scheid de dooiers van het eiwit.
  • Mix de dooiers en voeg de suiker tegelijkertijd toe, tot er een goudkleurig mengsel ontstaat.
  • Voeg langzaam de cognac en de rum toe.
  • Mix de melk en de helft van de slagroom door het mengsel.
  • Klop het eiwit totdat het stijf is en schep dit door het mengsel.
  • Klop de overgebleven slagroom en suiker tot het geheel dik is.
  • Vul de glazen met Egg Nog, voeg hier de geklopte slagroom aan toe en besprenkel het geheel met nootmuskaat.

Bewaar dit gerecht op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!