Canada Only

American Cooking: Eggs Benedict

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: Eggs Benedict, een populair Amerikaans ontbijt- en lunchgerecht van gepocheerde eieren.

een recept van Smulwebkok kokenopdriehoog
bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 250 gram boter
  • 200 gram spinazie
  • 8 eieren
  • 8 plakken ham
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 4 Engelse muffins
  • 3 eierdooiers
  • peper
  • peterselie
  • zout

EN WAT DOE IK DAN?

  • Maak eerst Hollandaise-saus. Zet een pan water op en plaats een kom op de pan. Zorg ervoor dat de kom het waker niet raakt. De inhoud moet langzaam worden verwarmd, zodat er een roerei ontstaat.
  • Smelt de boter.
  • Klop de eierdooiers in de kom en voeg hier de azijn en de wijn aan toe. Klop de saus ongeveer vijf minuten.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de saus en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Laat de kom met Hollandaise-saus afgedekt met aluminiumfolie op de pan staat.
  • Zet een pan met water op en voeg hier een scheut azijn aan toe. Breng het aan de kook.
  • Grill de doorgesneden muffins totdat ze mooi bruin zijn.
  • Grill de ham en bak de spinazie kort.
  • Laat het water zacht koken. Breek twee eieren in het water en pocheer ze totdat het eiwit is gestold.
  • Leg de spinazie en de ham op een stuk muffin. Vis de eieren uit de pan met een schuimspaan en leg deze er bovenop.
  • Maak de Hollandaise-saus af met wat verse peterselie.