Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de Flank Steak Sandwich, een smaakvolle sandwich voor tussendoor.
een recept van Smulweb-kok beefensteak
WAT HEB IK NODIG?
Voor vier Flank Steak Sandwiches mét salade heb je nodig:
- 1 Flank steak van ca. 800 gram
- ½ rode ui, in 6 partjes
- 1 theelepel olijfolie
- 50 ml Mayonaise
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels mierikswortel
- ¼ theelepel cayennepeper
- 250 gram gemengde salade óf rucolamelange
- 4 versgebakken stukken stokbrood
- Peper en zout
EN WAT DOE IK DAN?
- Mix de rode ui, de olijfolie, ½ theelepel zout en een ¼ theelepel peper in een kom.
- Zet een grillpan op medium vuur tot deze heet is en rooster de ui aan beide kanten gedurende 5-6 minuten.
- Strooi wat peper en zout over de flank steaks en grill deze aan beide kanten mooi bruin gedurende 4-5 minuten per kant. Haal uit de pan en zet het vlees afgedekt weg.
- Grill nu de snijzijde van het stokbrood in de pan tot een mooie lichtbruine kleur.
- Doe de Parmezaanse kaas, mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kom en mix alles goed door elkaar.
- Smeer de broodjes in met de mayonaise, leg er wat stukjes ui op en de salade.
- Snij de Flank Steak op de draad in dunne plakjes en leg dit bovenop de salade.