Canada Only

American Cooking: Flank Steak Sandwich met mieriekswortelmayonaise

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de Flank Steak Sandwich, een smaakvolle sandwich voor tussendoor.

een recept van Smulweb-kok beefensteak

WAT HEB IK NODIG?

Voor vier Flank Steak Sandwiches mét salade heb je nodig:

  • 1 Flank steak van ca. 800 gram
  • ½ rode ui, in 6 partjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 ml Mayonaise
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mierikswortel
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 250 gram gemengde salade óf rucolamelange
  • 4 versgebakken stukken stokbrood
  • Peper en zout

EN WAT DOE IK DAN?

  • Mix de rode ui, de olijfolie, ½ theelepel zout en een ¼ theelepel peper in een kom.
  • Zet een grillpan op medium vuur tot deze heet is en rooster de ui aan beide kanten gedurende 5-6 minuten.
  • Strooi wat peper en zout over de flank steaks en grill deze aan beide kanten mooi bruin gedurende 4-5 minuten per kant. Haal uit de pan en zet het vlees afgedekt weg.
  • Grill nu de snijzijde van het stokbrood in de pan tot een mooie lichtbruine kleur.
  • Doe de Parmezaanse kaas, mayonaise, mierikswortel en cayennepeper in een kom en mix alles goed door elkaar.
  • Smeer de broodjes in met de mayonaise, leg er wat stukjes ui op en de salade.
  • Snij de Flank Steak op de draad in dunne plakjes en leg dit bovenop de salade.

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!