Canada Only

American Cooking: Juicy Lucy

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de hamburger Juicy Lucy.

een recept van Smulweb-kok TooDelicious

WAT HEB IK NODIG?

Voor twee Juicy Lucy’s heb je nodig:

  • 350 gram fijngehakt rundvlees
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 plakjes Cheddar, in vieren gesneden
  • Olie
  • 1/2 rode ui
  • 2 hamburgerbroodjes
  • Sla
  • Tomaten

EN WAT DOE IK DAN?

  • Maak de barbecue aan of verhit een trilplaat op matig tot hoog vuur.
  • Doe het rundvlees in een kommetje en meng het zout en de peper er doorheen. Verdeel het in vier porties en draai elke portie tot een balletje. Plet de balletjes tot ze één centimeter dik zijn: iets groter dan de broodjes.
  • Verdeel de kaas in een rondje op twee van de burgers.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de uienringen goudbruin.
  • Leg de burgers op de grill, met de bolle kant boven. Grill ze acht minuten, keer ze voorzichtig om en grill ze nog eens zeven minuten.
  • Beleg de broodjes met de burgers en verdeel de uienringen, de sla en de tomaten.

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!