Canada Only

American Cooking: New York Cheesecake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: New York Cheesecake.

een recept van Smulwebkok melekid
bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

Voor een New York Cheesecake voor acht personen heb je nodig:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram creme fraîche
  • 200 gram suiker
  • 200 gram theebiscuitjes
  • 80 gram boter
  • 6 bakjes roomkaas
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 vanillestokje
  • Rasp van een citroen

EN WAT DOE IK DAN?

  • Bekleed de bodem van een ronde taartvorm met bakpapier;
  • Knip stroken bakpapier af en bekleed daarmee de rand van de taartvorm. Plak de rand af met wat bomer;
  • Verwarm de over voor op 180 graden Celsius
  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine;
  • Voeg gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes;
  • Roer dit door elkaar en giet het geheel in de taartvorm;
  • Plaats het geheel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven;
  • Klop de bakjes roomkaas door elkaar heen en voeg hier alle andere ingrediënten aan toe in de volgende volgorde: suiker, bloem, citroenrasp, vanille, eieren, eierdooiers, crème fraîche;
  • Klop het geheel kort door;
  • Schenk het mengsel in de taartvorm en plaats het geheel 15 minuten in de oven op 200 graden Celsius;
  • Zet de oven op 100 graden Celsius en laat de taart er één uur in staan;
  • Doe de oven uit en laat de taart hier één uur in staan met de deur op een kier;
  • Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.