Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: pittige Cajun Chicken.
een recept van Smulweb-kok Pacobobo
WAT HEB IK NODIG?
- 250 gram pasta (spaghetti of macaroni)
- 500 gram kipfilet
- 15 tot 30 gram Cajun-kruiden
- 15 ml olijfolie
- Rode en gele paprika, in dunne reepjes gesnedne
- 250 gram champignons in plakes
- Een halve rode ui, gesneden
- 3 á 4 teentjes knoflook
- 2 middelgrote tomaten
- 150 milliliter kippenbouillon
- 90 milliliter kookroom
- 15 gram bloem
- 45 gram roomkaas
- Peper en zout
- 2 gesneden lente-uitjes
EN WAT DOE IK DAN?
- Snijd alle groenten en plaats deze in de blender, samen met de kookroom en de bloem. Snijd de kip in reepjes en bestrooit deze ruim met Cajun-kruiden.
- Doe de olijfolie in de braadpan en braad de kipfilet. Wanneer deze rondom gaar is (na ongeveer 7 minuten), kun je hem uit de pan halen.
- Braad de paprika, knoflook en rode ui. Voeg hier na vier minuten tomaten en champignons bij.
- Verwarm de mix hit de blender in de pan, evenals de kippenbouillon.
- Roer de pasta door de kip en voeg hier de stukjes lente-uit aan toe.