Canada Only

American Cooking: Pittige Cajun Chicken

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: pittige Cajun Chicken.

een recept van Smulweb-kok Pacobobo

WAT HEB IK NODIG?

  • 250 gram pasta (spaghetti of macaroni)
  • 500 gram kipfilet
  • 15 tot 30 gram Cajun-kruiden
  • 15 ml olijfolie
  • Rode en gele paprika, in dunne reepjes gesnedne
  • 250 gram champignons in plakes
  • Een halve rode ui, gesneden
  • 3 á 4 teentjes knoflook
  • 2 middelgrote tomaten
  • 150 milliliter kippenbouillon
  • 90 milliliter kookroom
  • 15 gram bloem
  • 45 gram roomkaas
  • Peper en zout
  • 2 gesneden lente-uitjes

EN WAT DOE IK DAN?

  • Snijd alle groenten en plaats deze in de blender, samen met de kookroom en de bloem. Snijd de kip in reepjes en bestrooit deze ruim met Cajun-kruiden.
  • Doe de olijfolie in de braadpan en braad de kipfilet. Wanneer deze rondom gaar is (na ongeveer 7 minuten), kun je hem uit de pan halen.
  • Braad de paprika, knoflook en rode ui. Voeg hier na vier minuten tomaten en champignons bij.
  • Verwarm de mix hit de blender in de pan, evenals de kippenbouillon.
  • Roer de pasta door de kip en voeg hier de stukjes lente-uit aan toe.

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!