Canada Only

American Cooking: Pumpkin Pie

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, in samenwerking met onze partners van Smulweb. Dit keer: de All-American Pumpkin PIe.

een recept van Smulweb-kok FroukjeSm

WAT HEB IK NODIG?

Voor een taart voor twaalf personen heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram boter
  • 4 eierdooiers

Voor de vulling heb je nodig:

  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel piment
  • 100 gram suiker
  • 1 deciliter room
  • 600 gram pompoen
  • 2 eieren
  • 4 eiwitten

EN WAT DOE IK DAN?

  • Maak een bal deeg en laat deze een uur opstijven in de koelkast.
  • Schil de pompoen en verwijder het zaad. Snijd de pompoen in blokjes en laat deze gaar stomen in een pan.
  • Rol het deeg uit en plaats het in de ingevette vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat het geheel vijftien minuten in de koelkast staan.
  • Bak de bodem vijftien minuten in een oven, op 200 graden Celsius.
  • Pureer alle overige ingrediënten voor de vulling, op de vier eiwitten na. Klop de eiwitten stijf en spatel door elkaar.
  • Vul de taartbodem met de mousse. Zet de oven terug naar 150 graden Celsius en bak de taart in 45 minuten goudbruin.

Bewaar dit recept op Smulweb!

VOLG AMERIKA ONLY OP FACEBOOK EN TWITTER!