Canada Only

American Cooking: Soft Pretzels

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Soft Pretzels.

een recept van Smulwebkok sippiex
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

  • 300 ml heet water
  • 270 gram witte broodmix, gezeefd
  • 270 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 150 gram baking soda
  • 50 gram suiker
  • 7 dl heet water
  • 1 zakje droge gist

EN WAT DOE IK DAN?

  • Doe het warm water in een beslagkom en roer de gist er goed doorheen, tot het opgelost is. Laat het geheel twee minuten staan;
  • Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost;
  • Zeef de broodmix en bakmeel erin;
  • Mix het geheel met een deeghaak tot het balvormig is;
  • Leg een schone theedoek over de mengkom;
  • Laat het deeg minstens een half uur rijzen – het moet verdubbeld zijn in volume;
  • Snijd het deel in acht gelegen delen en rol deze op tot slierten van zo’n 35 centimeter lang;
  • Leg de strook in een U-vorm, draai de punten twee keer om elkaar heen en plak dan de beide uiteinden in de bodem van de U. Doe dit met alle pretzels;
  • Meng het hete water met de baking soda. Dompel de pretjes hier helemaal in order, leg ze op een schone handdoek en vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat;
  • Besprenkel de pretjes met zout of eventueel kaas;
  • Bak ze in een voorverwarmde oven van 250 graden ca. 4-6 minuten goudbruin.