Canada Only

Recept: Jambalaya uit Louisiana

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept,met dank aan Smulweb. Dit keer: het zuidelijke Jambalaya.

een recept van Smulweb-kok Mealsandmore

WAT HEB IK NODIG?

Voor Jambalaya voor vier personen heb je nodig:

  • 500 milliliter bouillon
  • 250 gram rijst
  • 250 gr pittige worst(Chorizo)
  • 250 gram blokjes ham
  • 200 gram champignons
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 eetlepel peterselie (krul)
  • 1 rode peper
  • Olijfolie

WAT MOET IK DOEN?

  • Snij de groenten en de Chorizo in blokjes, doe een beetje olijfolie in de pan en bak de chorizo al omscheppend aan.
  • Voeg de groenten toe en laat ze al omscheppend glazig worden. Voeg de garnalen én de kruiden toe.
  • Plaats na vijf minuten óók de gesneden tomaten bij het geheel. Doe daarnaast de rijst erbij, voeg stapsgewijs de bouillon toe en blijf roeren.
  • Sluit af met het bijplaatsen van hamblokjes en een flinke eetlepel tomatenpuree. Afgedekt in twintig minuten gaarkoken.
  • Garneer het eindresultaat met de peterselie.

Bewaar dit recept op Smulweb!