Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept,met dank aan Smulweb. Dit keer: het zuidelijke Jambalaya.
een recept van Smulweb-kok Mealsandmore
WAT HEB IK NODIG?
Voor Jambalaya voor vier personen heb je nodig:
- 500 milliliter bouillon
- 250 gram rijst
- 250 gr pittige worst(Chorizo)
- 250 gram blokjes ham
- 200 gram champignons
- 200 gram Hollandse garnalen
- 3 tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 theelepels cajunkruiden
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 grote ui
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 klein blikje maïs
- 1 eetlepel peterselie (krul)
- 1 rode peper
- Olijfolie
WAT MOET IK DOEN?
- Snij de groenten en de Chorizo in blokjes, doe een beetje olijfolie in de pan en bak de chorizo al omscheppend aan.
- Voeg de groenten toe en laat ze al omscheppend glazig worden. Voeg de garnalen én de kruiden toe.
- Plaats na vijf minuten óók de gesneden tomaten bij het geheel. Doe daarnaast de rijst erbij, voeg stapsgewijs de bouillon toe en blijf roeren.
- Sluit af met het bijplaatsen van hamblokjes en een flinke eetlepel tomatenpuree. Afgedekt in twintig minuten gaarkoken.
- Garneer het eindresultaat met de peterselie.