Canada Only

Twijfel je tussen Florida en New York? Bezoek ze gewoon allebei!

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

Ze liggen misschien in hetzelfde land, maar daar is ook alles mee gezegd. Florida en New York City zijn namelijk twee absolute uitersten. Veel reizigers twijfelen over wat ze nu eerder willen zien: de serene rust van Florida’s stranden óf de georganiseerde chaos van NYC. Waarom doe je het niet gewoon allebei tijdens één reis? Ten slotte bespaar je dan ook weer op je vliegtickets. We raden je déze reisindeling van ruim twee weken tijd aan!


Foto: NYC & Company/Marley White

DAG 1-3: NEW YORK CITY

Is drie dagen New York genoeg om de hele stad te zien? Nee. Maar in het geval van NYC zijn drie maanden dat ook niet. Reserveer je eerste dag New York voor de bezienswaardigheden die je simpelweg niet mag overslaan – Times Square, het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building. Verken in de dagen daarna wijken als SoHo, het Meatpacking District en Greenwich Village óf steek de Brooklyn Bridge over richting een andere borough van de stad. Uitrusten? Dat doe je natúúrlijk in Central Park.



Foto: Florida Keys News Bureau

DAG 4-6: ISLAMORADA

Vanaf één van NYC’s luchthavens is het slechts drie uur vliegen naar het subtropische Miami, Florida. Hoewel Miami geen onaardige stad is, raden we het je aan om in je huurauto te stappen en richting de Florida Keys te rijden. Meer specifiek: ga naar Islamorada, op anderhalf uur rijden van de Floridiaanse metropool. Hier laat je de stadsdrukte van New York definitief achter je: jouw uitzicht bestaat de komende dagen uit witte stranden en tropische palmbomen.


DAG 7: EVERGLADES NATIONAL PARK

Sommige reizigers geven wellicht de voorkeur aan Key West. Wij vinden Key West leuk, maar ook érg toeristisch. Omdat we uitgaan van een reis van twee weken tijd adviseren we je eerder om richting de Everglades te rijden. Je ziet het meeste van dit drassige nationale park door in een airboat te stappen en langs de karakteristieke alligators te varen.


DAG 8: SANIBEL ISLAND

Sanibel Island is een minder bekend deel van Florida. Betekent dit dat er óók minder valt te beleven? Zeker niet! Sterker nog – Sanibel Island is misschien wel een van de allermooiste stranden van de Sunshine State. Bovendien kun je hier boottochten maken en dolfijnen spotten.


DAG 9-10: CRYSTAL RIVER

Nóg zo’n stukje onbekend Florida is Crystal River. Deze plaats staat bekend om haar zoetwaterbronnen die thuis zijn voor manatees – oftewel zeekoeien. Deze dieren zijn uiterst vriendelijk en dat laat de mogelijkheid open om ermee te, jawel, zwemmen.



Foto: Gene Duncan

DAG 11-13: ORLANDO

Een bezoek aan Florida is simpelweg niet compleet zonder één van Orlando’s wereldberoemde pretparken bezocht te hebben. Ga naar Disney’s Animal Kingdom als je wilt zien hoe Disney invulling geeft aan het begrip dierentuin, bezoek de Universal Studios als je fan bent van Harry Potter of vlieg rondom de wereld met de attracties in Epcot.



Foto: Jimmy Baikovicius

DAG 14-15: MIAMI

Rij vanuit Orlando naar de plaats waar het Florida-gedeelte van deze reis begon en neem nu wel de tijd om MIA te verkennen. Tip: Ga naar Star Island en vaar met een speedboot langs de kapitale villa’s van Ricky Martin en Scarface.



Foto: Florida Keys News Bureau

NAAR FLORIDA EN NEW YORK MET TIENERS?

Reisinspiratie opgedaan? Vraag dan – geheel vrijblijvend – een offerte aan bij onze partners van Riksja Kids. Deze Amerika-reizen zijn speciaal bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen of tieners en worden daarop afgestemd. Daarnaast regelt Riksja Travel niet alleen je vervoer een accommodaties, maar ook zaken als toegangskaarten voor de themaparken en excursies als de tour per speedboot. Kijk hier voor méér informatie!