Canada Only

Recept: California Rolls

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De énige sushi die niet in Japan, maar in Amerika is ontstaan.

een recept van Smulwebkok Kikkoman

WAT HEB IK NODIG?

  • 4x 85 gram gekookte sushi-rijst
  • 4x 25 gram avocado, in reepjes gesneden
  • 4x 20 gram komkommer, in reepjes gesneden
  • 4x 15 gram kaviaar óf een kleine hoeveelheid geroosterde sesamzaadjes
  • 4x 5 gram ingemaakte gember
  • 4x surimi
  • 4 slablaadjes
  • 4 nori-vellen
  • Kikkoman
  • Mayonaise
  • Wasabi

WAT MOET IK DOEN?

  • Bedek een bamboemat met plastic huishoudfolie om te voorkomen dat de rijst vastplakt;
  • Snijd het nori-vel doormidden en leg de helft, met de zachte kant naar beneden, op het bovenste gedeelte van de bamboemat;
  • Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over het nori-vel en strooi er geroosterde zwarte en witte sesamzaadjes of kaviaar overheen;
  • Til het onderste gedeelte van het matje op, vouw het en bedek de rijst;
  • Draai de mat om en vouw hem weer open. Het nori-vel ligt nu oven en de sushi-rijst met sesamzaadjes of kaviaar onder;
  • Verdeel wasabi en mayonaise over het midden van het nori-vel;
  • Leg de vulling (reepjes sla, surimi, avocado en komkommer) er simpelweg bovenop en maak een sushi-rol;
  • Verwijder de bamboemat en snijd de rol in 6 stukken.

 

Bewaar dit recept op Smulweb!