Fishermans Wharf Monterey

Ben je in Californië geweest? Je hebt dan ongetwijfeld de Fisherman’s Wharf van San Francisco bezocht. Wist je ook dat je, iets verderop in de Golden State, nóg zo’n haven vindt die net iets authentieker is dan de San Francisco-variant? De Fishermans Wharf Monterey is een must-see tijdens je bezoek aan de westkust. Je komt er bovendien – wanneer je aan een road trip over Highway 1 begint – sowieso langs.

Direct naar
Fishermans Wharf Monterey bezoeken
Dit mag je niet missen op de Fishermans Wharf Monterey

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Fishermans Wharf Monterey 5 - Carol Highsmith via Visit CaliforniaFoto: Carol Highsmith via Visit California

Fishermans Wharf Monterey bezoeken

De Fisherman’s Wharf van San Francisco is absoluut de moeite waard, maar ook erg toeristisch. Deze haven heeft daar minder last van. Je vindt hier weliswaar ook de nodige, flauwe gift shops, maar ook Californische vissers die de vangst van de dag naar de opslag brengen. Erg leuk om te zien.

De Fishermans Wharf Monterey is een autovrije zone waar je veel restaurants vindt: chique oesterbars, maar ook casual restaurants met zicht op de haven. De haven is daarnaast de vertrekplaats voor zogenaamde Whale Watching Tours. Wie walvissen wil zien, moet hier opstappen.

Custom House Plaza

Een andere attractie van de haven is Custom House Plaza. Je vindt hier geen restaurants en walvissen, maar wel een stukje Californische historie. Het Custom House was namelijk het eerste regeringsgebouw van Californië. Het is tevens de plaats waar Amerika Monterey overnam van Mexico – in 1846.

Het Custom House Plaza is ook thuis voor het Monterey Maritime Museum.


Fishermans Wharf Monterey - Carol Highsmith via Visit CaliforniaFoto: Carol Highsmith via Visit California

Dit mag je niet missen op de Fishermans Wharf Monterey

Schuif aan bij een van de vele restaurants

De omgeving is sfeervol en de vis altijd vers. De Fishermans Wharf Monterey heeft zowel exclusieve als meer eenvoudige restaurants.

Ga mee met een Whale Watching Tour

Dé manier om walvissen te zien? Dat is door mee te gaan met een zogenaamde Whale Watching Tour. Deze tours vertrekken allemaal vanaf Fishermans Wharf Monterey.

Bekijk de Amerikaanse geschiedenis in het Custom House Plaza

Het Custom House is het allereerste regeringsgebouw van Californië én thuis voor het Monterey Maritime Museum.

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Door Boy

Boy Tijbosch (27) is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.