Haight Ashbury San Francisco

Haight Ashbury San Francisco is dé hippiewijk van de stad. Deze opvallende wijk staat bekend om haar Victoriaanse huizen, bijzondere winkels, kleurrijke muurschilderingen en smaakvolle Haight Ashbury restaurants. The Haight, zoals bewoners de wijk noemen, lijkt daarmee rechtstreeks uit de jaren zestig te komen.

Direct naar
Haight Ashbury San Francisco bezoeken
Dit mag je niet missen in Haight Ashbury
Haight Ashbury restaurants

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Haight Ashbury San FranciscoFoto: Bongo via Visit California

Haight Ashbury San Francisco bezoeken

Haight Ashbury San Francisco is een frivole wijk binnen de grenzen van de bijzondere stad. Je vindt de buurt op een relatief korte afstand van het populaire Alamo Square. De buurt floreerde in het tijdperk van de hippies, eind jaren zestig. Goedkope huizen maakten het gebied aantrekkelijk voor reizende muzikanten. Haight Ashbury San Francisco ontwikkelde zich zodoende tot de favoriete plek van onder meer Janis Joplin en Jimi Hendrix.

De muzikanten van die tijd zijn er niet meer, maar hun nalatenschap is duidelijk zichtbaar. Originele winkels en Haight Ashbury restaurants uit die tijd staan er nog steeds. Een voorbeeld van zo’n monumentaal pand is The Red Vic House. Muziek maakt nog steeds een groot deel uit van de sfeer die hier heerst. Veel straatmuzikanten protesteren in de luwte tegen alles wat volgens hen onrechtmatig is. De boodschap die ze uitstralen? Vrede.Haight AshburyFoto: Bongo via Visit California

Dit mag je niet missen in Haight Ashbury

Check het assortiment van de bijzondere winkels

Van glazen pijpen om alle soorten stuff te roken tot vreemd uitziende groenten die je nergens anders ziet: je vindt het in de shops langs Haight Street.

Geniet van de entertainers

Straatmuzikanten spelen verschillende nummers, maar alles in de naam van wereldvrede. Vergeet niet ze na afloop wat fooi te geven. Ze doen het, zoals ze zelf ook aangeven, ook niet helemáál alleen voor vrede…

Combineer de hippiewijk met een bezoek met Alamo Square

Het park met haar beroemde Painted Ladies-huizen ligt praktisch om de hoek van Haight Street.Haight Ashbury restaurantsFoto: Bongo via Visit California

Haight Ashbury restaurants

Ben je op zoek naar unieke Haight Ashbury restaurants? Je vindt ze in dit deel van San Francisco volop. De meeste daarvan liggen aan de hoofdstraat – Haight Street. Blue Front Cafe is dé place to be wanneer je op zoek bent naar falafel, kebab of gyros. Burma Bear serveert een nogal opmerkelijke combinatie tussen Amerikaanse BBQ en Birmaanse kruiden. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wat de specialiteit van Ginza Sushi en Sake is.

Aub Zam Fam is iets voor na je bezoek aan een van deze Haight Ashbury restaurants. Dit Perzische restaurant heeft een unieke inrichting en een bijzonder verhaal. Oprichter Bruno, die in 2000 overleed, stond er namelijk om bekend zijn eigen gasten er voor het minste of geringste uit te gooien – niet duidelijk genoeg bestellen, bijvoorbeeld. Die tijd ligt achter ons en de kans is groot dat je je cocktail gewoon mag opdrinken.

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Door Boy

Boy Tijbosch (27) is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.