Humboldt Redwoods State Park

Het Californische Humboldt Redwoods State Park is dé bestemming voor iedere reiziger die bomen wil zien. Hele grote bomen. Dit staatspark is namelijk thuis voor het grootste aantal sequoia’s ter wereld – zélfs meer dan in het veel bekendere Sequoia & Kings Canyon National Park. Humboldt Redwoods State Park ligt relatief dicht bij San Francisco en is zodoende vrij goed bereikbaar.

Direct naar
Humboldt Redwoods State Park bezoeken
Dit mag je niet missen in Humboldt Redwoods State Park

Humboldt Redwoods State Park - Christian HeebFoto: Christian Heeb

Humboldt Redwoods State Park bezoeken

Het Humboldt Redwoods State Park staat grofweg bekend om twee dingen: hoge heuveltoppen en dichte bossen. Een voorbeeld van zo’n oerbos is het Rockefeller Forest. Het wemelt hier van allerlei soorten bomen, waaronder de sequoia.

Avenue Of The Giants

Wil je zoveel mogelijk sequoia’s in korte tijd zien? Begin dan aan de Avenue Of The Giants. Deze road trip van ongeveer vijftig kilometer lang slingert door het hele park en langs de grootste sequoia’s ter wereld. Het allergrootste exemplaar is de Stratosphere – geen connectie met het gelijknamige resort in Las Vegas. De exacte locatie van deze boom is echter onbekend. De staat Californië hoopt daarmee nieuwsgierige toeristen te weren om zodoende beschadigingen te voorkomen.

Scotia

Een andere aanrader in Humboldt Redwoods State Park is het plaatsje Scotia. Scotia ligt middenin het park en is een echte stad voor houthakkers. Je vindt er onder meer een authentieke houtzagerij. Een kant van Californië die je nog niet kent en een alternatieve bestemming voor Amerika-reizigers.


Humboldt Redwoods State Park, Californië - Carol Highsmith via Visit CaliforniaFoto: Carol Highsmith via Visit California

Dit mag je niet missen in Humboldt Redwoods State Park

Maak een road trip over Avenue Of The Giants

Avenue Of The Giants – officieel California State Route 254 – is iets meer dan vijftig kilometer lang. Je vindt hierlangs de grootste bomen die Humboldt Redwoods State Park heeft te bieden. Een snelle, efficiënte manier om de mooiste exemplaren te zien.

Bezoek het houthakkerstadje Scotia

Scotia lijkt geenszins op het Californië dat je – waarschijnlijk – gewend bent. Een aanrader voor wie een andere kant van de Golden State wil zien.

Hike door het Rockefeller Forest

Humboldt Redwoods State Park heeft ruim 160 kilometer aan wandelpaden alleen voor je klaarliggen. Dat maakt het Rockefeller Forest een ideale bestemming voor iedereen die wil weten hoe Cai’s Great Outdoors er écht uitzien.

Door Boy

Boy Tijbosch is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.