Legoland California

Dit pretpark is een van de twee locaties van Legoland in Amerika. Het attractiepark in Carson, Californië staat – niet heel verrassend – helemaal in het teken van het bekendste stukje speelgoed van Denemarken. Zowel de attracties als de omgeving zijn volledig geïnspireerd door Lego. Meer info over het park en Legoland California tickets vind je hieronder!

Direct naar
Legoland California bezoeken
Dit mag je niet missen in Legoland California
Legoland California openingstijden
Legoland California tickets

Kaartjes kopen
Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Legoland California - Hub via Visit CaliforniaFoto: Hub via Visit California

Legoland California bezoeken

Legoland California

Het resort bestaat uit drie verschillende themaparken. Het bekendste is Legoland California zelf. Dit pretpark is verdeeld in verschillende parkdelen die uiteenlopende thema’s hebben. Pirate Shores, bijvoorbeeld. De piraterij staat hier centraal in onder meer een watergebied genaamd Splash Park.

Castle Hill daarentegen draait om de Middeleeuwen. Je vindt hier iets meer thrill-rides, waaronder de achtbaan The Dragon. Castle Hill heeft ook een eigen minigolfbaan: het fraai opgezette Wild Woods Golf.

Ga je het resort bezoeken? Je mag dan Miniland USA niet missen. Dit parkdeel is een soort Madurodam van The States – uiteraard gemaakt van Lego. Heb je een road trip door het Amerikaanse westen gemaakt, dan herken je ongetwijfeld The Strip van Las Vegas, de bezienswaardigheden van San Francisco en de miniatuurversies van het nabijgelegen Los Angeles. Je vindt hier ook replica’s van New York en de National Mall in Washington DC.

Legoland Water Park en Sea Life

Legoland Water Park is een aangrenzend waterpark welke in 2014 haar deuren opende. Je kunt hier afkoelen van de soms warme, Californische zomers in onder meer een golfslagbad en enkele kleine zwembaden. Glijbanen vind je hier ook. Het park is uitsluitend toegankelijk in combinatie met het hoofdpark.

Sea Life
Sea Life is een educatief en interactief aquarium voor met name kinderen. Ze komen er door middel van spelletjes van alles te weten over de hier aanwezige dieren.


Legoland CaliforniaFoto: Hub via Visit California

Dit mag je niet missen in Legoland California

Bekijk de miniatuurversies van Amerika’s bekendste gebouwen

Het parkdeel Miniland USA is Amerika in het klein: een soort Madurodam van Lego-steentjes. Niet missen als je er toch bent!

Verken Castle Hill

Castle Hill is een van de leukste themagebieden binnen het park. Geschiedenis speelt hier een belangrijke rol. Je vindt er spannende thrill-rides, maar ook typische familie-attracties zoals de minigolfbaan.

Zoek afkoeling in het bijbehorende waterpark

Legoland Water Park heeft een golfslagbad en verschillende glijbanen. De moeite waard tijdens zo’n warme, Californische dag.


Legoland CaliforniaFoto: Hub via Visit California

Legoland California openingstijden

Legoland California

Maandag – Zaterdag 10:00 – 19:00
Zondag 10:00 – 18:00

Legoland Water Park

Maandag – Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 12:00 – 17:00

Sea Life

Maandag – Zaterdag 10:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 17:00


Legoland California ticketsHub via Visit California

Legoland California tickets

Heb je Legoland California tickets nodig? Kaartjes voor het park – het grootste en belangrijkste park van de drie – vind je hier.

Je kunt er, afhankelijk van waar je een hotel hebt geboekt, ook voor kiezen om Legoland California tickets inclusief vervoer te kopen.

Kaartjes kopen
Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Door Boy

Boy Tijbosch (27) is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.