Monterey Bay Aquarium

Heb je plannen om naar het Amerikaanse westen te gaan? De kans is groot dat het plaatsje Monterey ook op je schema staat. Dit is namelijk een van de bestemmingen die je passeert wanneer je een road trip over de schitterende Highway 1 maakt. Het is ook het adres voor een van Amerika’s meest bijzondere attracties. Het aquarium van Monterey Bay, bijvoorbeeld. Dit Monterey aquarium is namelijk het grootste ter wereld en thuis voor zo’n zeshonderd verschillende diersoorten.

Direct naar
Monterey Bay Aquarium bezoeken
Dit mag je niet missen in het Monterey aquarium

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Monterey Bay Aquarium 2 - Andreas Hub via Visit CaliforniaFoto: Andreas Hub via Visit California

Monterey Bay Aquarium bezoeken

Monterey Bay Aquarium is een wereldberoemd aquarium langs de Californische kust. Je vindt hier zo’n zesduizend dieren, verdeeld over ongeveer zeshonderd soorten. Dit zijn vanzelfsprekend vooral vissen en zeedieren, hoewel Monterey Bay Aquarium ook thuis is voor vogels, reptielen en zoogdieren.

Het Monterey Bay Aquarium heeft een bijzondere ligging – direct aan de oceaan. Het educatieve en non-profit-aquarium voorziet haar dieren dan ook dagelijks van vers oceaanwater. Je ontdekt meer van dit soort feiten tijdens een van de rondleidingen die hier worden gegeven.

Open Sea

De meeste vissen vind je in het deel van het aquarium dat Open Sea heet. De allergrootste watertank staan hier en huisvesten onder meer kwallen, roggen en schildpadden. De meeste dieren komen uit de directe omgeving. Ze zijn hier dan ook niet als attractie, maar om bestudeerd te worden door een groot aantal wetenschappers. De opvallendste vissen en zeedieren hebben een eigen aquarium, zoals de zeeanemonen en de zeepaardjes.

Kelp Forest

Kelp Forest ligt aan de andere kant van het Monterey aquarium. Dit is een van de allermooiste waterbassins ter wereld. De wetenschappers van het aquarium hebben hier namelijk een zogenaamd kelpwoud nagebootst. Monterey Bay Aquarium was destijds het eerste aquarium dat erin slaagde dit succesvol te doen.

Het resultaat is een bak van drie verdiepingen hoog waar onder meer haaien in zwemmen.


Monterey aquariumFoto: Andreas Hub via Visit California

Dit mag je niet missen in Monterey aquarium

Bekijk het unieke aquarium Kelp Forest

Een van de bekendste en mooiste waterbassins ter wereld is deze nabootsing van een kelpwoud. Kelp Forest is drie etages hoog en zit vol bijzondere dieren, waaronder haaien.

Vergaap je aan de grootsheid van Open Sea

Open Sea is de grootste watertak van het aquarium en thuis voor onder meer rogge, schildpadden en barracuda’s. Je mag de Open Sea niet missen als je er toch bent – hoewel dat gezien de omvang eigenlijk onmogelijk is…

Neem een tour door het aquarium

Een tour vertelt je meer over de educatieve achtergrond van Monterey Bay Aquarium én je krijgt de mogelijkheid de vissen te voeren.

Vliegtickets boeken
Hotels reserveren
Huurauto’s reserveren
Campers reserveren
Reizen boeken

Door Boy

Boy Tijbosch (27) is als schrijver en oprichter van Amerika Only verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering en hoofdredactie van AmerikaOnly.nl en Amerika Only Magabook.