een recept van Smulwebkok victorv
WAT HEB IK NODIG?
- 400 gram roomkaas
- 200 gram suiker
- 200 gram volle Franse kwark
- 150 gram blauwe bessen
- 150 gram volkoren biscuits
- 100 gram melkchocolade
- 70 gram gezouten boter
- 3 eieren
- 1 limoen
WAT MOET IK DOEN?
- Verwarm de oven voor op 175 ºC;
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier;
- Verkruimel de koek in de keukenmachine;
- Smelt de boter in een steelpan, voeg één achtste van de suiker toe en meng dit door de koekkruimels;
- Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel;
- Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan;
- Hang deze in een grotere pan met kokend water en zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt;
- Laat de chocolade au bain marie smelten en verdeel deze over de bodem;
- Meng de roomkaas met de kwark en de rest van de suiker;
- Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost;
- Pers de limoen uit, meng het limoensap en de bessen erdoor en schep dit in de vorm;
- Bak de taart circa veertig minuten in het midden van de oven;
- Draai de oven terug naar 100 ºC en laat de taart er ongeveer twintig minuten in staan;
- Garneer de taart eventueel met wat overgebleven blauwe bessen.
NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK
Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina’s en volledig reclamevrij.