Canada Only

Recept: Brownies met speculaas

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: brownies met speculaas.

een recept van Smulwebkok faroek1

WAT HEB IK NODIG?

Voor zestien brownies heb je nodig:

  • 125 gram pure chocolade, in stukjes
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1-2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 zakje vanillesuiker

WAT MOET IK DOEN?

  1. Vouw het bakpapier dusdanig zodat het de vorm die je wilt gebruiken bedekt;
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
  3. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water;
  4. Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten;
  5. Laat het mengsel iets afkoelen en roer de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en speculaaskruiden erdoor;
  6. Spatel voorzichtig het bakmeel erdoor;
  7. Schep het mengsel in de bakvorm en bak dit in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar;
  8. Laat de brownies ongeveer 15 minuten in de vorm afkoelen;
  9. Laat de brownies op een rooster verder afkoelen en snij het geheel in 16 stukken.


Bewaar dit recept op Smulweb!