Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Caramel Pecan Brownies.
een recept van Smulwebkok mobiel_1332244782
WAT HEB IK NODIG?
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram basterdsuiker
- 125 gram suiker
- 4 eieren
- 1 blik gecondenseerde melk
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel roomboter (voor het invetten)
- 1 zakje vanillesuiker
- 0,5 theelepel zout
- Handje pecannoten
WAT MOET IK DOEN?
- Breng het blik gecondenseerde melk aan de kook;
- Laat dit twee uur lang zacht doorkoken op laag vuur. Zorg er wél voor dat het blik onder water blijft staan;
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
- Vet de bakvorm in en bestrooi deze met bloem;
- Voeg eventueel bakpapier toe aan de bodem van de vorm en vet deze in;
- Breek de chocoladestukken en smelt deze in een kleine pan met een dikke bodem op laag vuur;
- Voeg hier ook de boter aan toe en blijf regelmatig roeren;
- Haal de pan van het vuur en voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe aan het mengsel;
- Voeg vervolgens de bakmeel, zout en de eieren één voor één aan het chocolademengsel toe en roer dit door elkaar;
- Schep het beslag in de vorm van strijk deze glad;
- Bak de brownie in het midden van de oven, 30 a 35 minuten;
- Laat de brownie 30 minuten afkoelen en snij deze doormidden;
- Voeg een half blik van de gekookte, gecondenseerde melk toe tussen de twee delen en leg het bovenste deel van de brownie hier weer bovenop;
- Smeer de andere helft van het blik over de bovenkant uit;
- Rooster de pecannoten en strooi deze over de bovenkant van de brownie.