Canada Only

Recept: Caramel Pecan Brownies

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Caramel Pecan Brownies.

een recept van Smulwebkok mobiel_1332244782

WAT HEB IK NODIG?

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram roomboter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel roomboter (voor het invetten)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0,5 theelepel zout
  • Handje pecannoten

WAT MOET IK DOEN?

  • Breng het blik gecondenseerde melk aan de kook;
  • Laat dit twee uur lang zacht doorkoken op laag vuur. Zorg er wél voor dat het blik onder water blijft staan;
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
  • Vet de bakvorm in en bestrooi deze met bloem;
  • Voeg eventueel bakpapier toe aan de bodem van de vorm en vet deze in;
  • Breek de chocoladestukken en smelt deze in een kleine pan met een dikke bodem op laag vuur;
  • Voeg hier ook de boter aan toe en blijf regelmatig roeren;
  • Haal de pan van het vuur en voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe aan het mengsel;
  • Voeg vervolgens de bakmeel, zout en de eieren één voor één aan het chocolademengsel toe en roer dit door elkaar;
  • Schep het beslag in de vorm van strijk deze glad;
  • Bak de brownie in het midden van de oven, 30 a 35 minuten;
  • Laat de brownie 30 minuten afkoelen en snij deze doormidden;
  • Voeg een half blik van de gekookte, gecondenseerde melk toe tussen de twee delen en leg het bovenste deel van de brownie hier weer bovenop;
  • Smeer de andere helft van het blik over de bovenkant uit;
  • Rooster de pecannoten en strooi deze over de bovenkant van de brownie.

Bewaar dit recept op Smulweb!