Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: caramel popcorn!
een recept van Smulwebkok swagten
WAT HEB IK NODIG?
- Olie
- Pofmaïs
- Suiker
WAT MOET IK DOEN?
- Doe een scheutje olie in een pan met deksel. Verhit de olie tot die nog nét niet walmt;
- Doe zoveel maïskorrels in de pan dat de bodem net bedekt is. Plaats daarna het deksel op de pan;
- Schud de gesloten pan af en toe tijdens het maïs poffen. Dit gebeurt ongeveer na een minuut;
- Doe ondertussen in een andere pan zoveel suiker dat de bodem is bedekt met een laagje van ongeveer 1/4 centimeter dikte;
- Laat de suiker op klein vuur voorzichtig smelten;
- Giet de warme popcorn in de gesmolten suiker;
- Roer met een houten lepel de popcorn door de pan;
- Haal de popcorn uit de pan en leg dit op een bakblik om af te koelen.