Canada Only

Recept: Caramel Popcorn

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: caramel popcorn!

een recept van Smulwebkok swagten

WAT HEB IK NODIG?

  • Olie
  • Pofmaïs
  • Suiker

WAT MOET IK DOEN?

  • Doe een scheutje olie in een pan met deksel. Verhit de olie tot die nog nét niet walmt;
  • Doe zoveel maïskorrels in de pan dat de bodem net bedekt is. Plaats daarna het deksel op de pan;
  • Schud de gesloten pan af en toe tijdens het maïs poffen. Dit gebeurt ongeveer na een minuut;
  • Doe ondertussen in een andere pan zoveel suiker dat de bodem is bedekt met een laagje van ongeveer 1/4 centimeter dikte;
  • Laat de suiker op klein vuur voorzichtig smelten;
  • Giet de warme popcorn in de gesmolten suiker;
  • Roer met een houten lepel de popcorn door de pan;
  • Haal de popcorn uit de pan en leg dit op een bakblik om af te koelen.

 

Bewaar dit recept op Smulweb!