Canada Only

Recept: Cheesecake met banaan en kokos

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: cheesecake met banaan en kokos.

een recept van Smulwebkok EvelienT01

WAT HEB IK NODIG?

Voor de cheesecake zelf:

  • 350 gram roomkaas
  • 225 gram chocolate chip cookies
  • 125 gram pure chocolade
  • 75 gram basterdsuiker
  • 55 gram boter
  • 50 gram verse kokosnoot, geraspt
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels kokoslikeur
  • 2 rijpe bananen
  • 1,5 deciliter slagroom
  • 1 zakje gelatinepoeder

Voor de garnering:

  • 1 banaan
  • Citroensap
  • Gesmolten chocolade

WAT MOET IK DOEN?

  • Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in;
  • Verkruimel de koekjes en doe ze in een kom. Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels. Schep het mengsel in de springvorm en druk deze stevig aan tegen de bodem en iets tegen de zijkanten. Zet hem daarna in de koelkast;
  • Meng de roomkaas met de basterdsuiker en voeg hier de kokosrasp en -likeur aan toe;
  • Prak de rijpe bananen en roer ze door de roomkaas;
  • Smelt de chocolade en roer dit door de roomkaas;
  • Strooi de gelatinepoeder op de eetlepels water. Verwarm dit au bain marie tot het helemaal is opgelost en roer ook dit door het mengsel;
  • Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het mengsel;
  • Schep alles op de taartbodem, strijk het geheel glad en laat alles ten minste 2 uur opstijven;
  • Snij de banaan voor de garnering in plakken en besprenkel deze met citroensap.
  • Smelt wat chocolade en besprenkel hier de taart mee.

Bewaar dit recept op Smulweb!