Canada Only

Recept: Chocolade-mokkadonuts

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: chocolade-mokkadonuts.

een recept van Smulwebkok jose_m

WAT HEB IK NODIG?

De donuts

  • 275 gram bloem
  • 125 gram creme fraîche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 flesje vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Het glazuur

  • 75 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 75 gram pure chocolade
  • 3 eetlepels room
  • 1 lepel oploskoffie

WAT MOET IK DOEN?

  1. Klop de eieren schuimig met de suiker;
  2. Voeg de creme fraîche en het vanille-extract toe;
  3. Roer de overige ingrediënten voor de donuts er doorheen tot er een egale massa ontstaat;
  4. Maak van het nog zachte deeg een bal en wikkel deze in folie;
  5. Laat het deeg twee tot drie uur in de koelkast opstijven;
  6. Rol het deeg op en maak hier donuts van;
  7. Frituur de donuts in de hele olie;
  8. Smelt de boter en de chocolade en voeg hier de rest van de ingrediënten voor het glazuur aan toe;
  9. Schep het glazuur over de donuts.

Bewaar dit recept op Smulweb!