Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Chocolate Peanut Butter Cheesecake.
een recept van Smulwebkok twinkerbell
WAT HEB IK NODIG?
Voor de bodem heb je nodig:
- 100 gram boter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1,5 pakje Penny-wafels
- 1/2 kopje ongezouten pindakaas
- Snufje zout
Voor de vulling heb je nodig:
- 4 pakjes roomkaas
- 3 eieren
- 1,5 kopje bruine suiker
- 1 pakje pindarotsjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 kopje romige pindakaas
- 1/8 liter slagroom
Voor de topping heb je nodig:
- 1 bekertje creme fraîche
- 1 bekertje sour cream
- 1 theelepel vanillesuiker
WAT MOET IK DOEN?
De bodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
- Verkruimel de Penny-wafels, hak de pindarotsjes en smelt de boter;
- Mix de verkruimelde Penny-wafels, de pinda’s, de boter, de bruine suiker én een snufje zot in een mengkom totdat de massa goed vermengd is;
- Druk de massa gelijkmatig op de bodem van de taartvorm en langs de kanten;
- Bak de bodem in ongeveer 8 tot tien minuten;
- Laat deze afkoelen op een taartrooster;
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden Celsius.
De vulling
- Mix de roomkaas en de bruine suiker goed smeuïg;
- Voeg de pindakaas en de vanillesuiker erbij en mix het geheel;
- Voeg een voor een de eieren toe en mix goed na ieder ei;
- Voeg de slagroom toe en mix het geheel;
- Roer de gehakte pindarotsjes erdoor;
- Giet de vulling over de bodem en bak de taart in de oven totdat de randen stevig zijn – ongeveer 55 minuten;
- Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen.
De topping
- Mix de sour cream, de creme fraîche en de vanillesuiker in een kom;
- Lepel voorzichtig de topping over de taart en schuif deze voor 5 minuten terug in de oven;
- Laat de taart afkoelen.