Canada Only

Recept: Chocolate Peanut Butter Cheesecake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: Chocolate Peanut Butter Cheesecake.

een recept van Smulwebkok twinkerbell

WAT HEB IK NODIG?

Voor de bodem heb je nodig:

  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1,5 pakje Penny-wafels
  • 1/2 kopje ongezouten pindakaas
  • Snufje zout

Voor de vulling heb je nodig:

  • 4 pakjes roomkaas
  • 3 eieren
  • 1,5 kopje bruine suiker
  • 1 pakje pindarotsjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 kopje romige pindakaas
  • 1/8 liter slagroom

Voor de topping heb je nodig:

  • 1 bekertje creme fraîche
  • 1 bekertje sour cream
  • 1 theelepel vanillesuiker

WAT MOET IK DOEN?

De bodem

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
  • Verkruimel de Penny-wafels, hak de pindarotsjes en smelt de boter;
  • Mix de verkruimelde Penny-wafels, de pinda’s, de boter, de bruine suiker én een snufje zot in een mengkom totdat de massa goed vermengd is;
  • Druk de massa gelijkmatig op de bodem van de taartvorm en langs de kanten;
  • Bak de bodem in ongeveer 8 tot tien minuten;
  • Laat deze afkoelen op een taartrooster;
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden Celsius.

De vulling

  • Mix de roomkaas en de bruine suiker goed smeuïg;
  • Voeg de pindakaas en de vanillesuiker erbij en mix het geheel;
  • Voeg een voor een de eieren toe en mix goed na ieder ei;
  • Voeg de slagroom toe en mix het geheel;
  • Roer de gehakte pindarotsjes erdoor;
  • Giet de vulling over de bodem en bak de taart in de oven totdat de randen stevig zijn – ongeveer 55 minuten;
  • Laat de taart in de vorm 10 minuten afkoelen.

De topping

  • Mix de sour cream, de creme fraîche en de vanillesuiker in een kom;
  • Lepel voorzichtig de topping over de taart en schuif deze voor 5 minuten terug in de oven;
  • Laat de taart afkoelen.

Bewaar dit recept op Smulweb!