Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de chocoladetaart Devil’s Food Cake!
een recept van Smulwebkok studentculinair
WAT HEB IK NODIG?
Voor de taart:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 225 gram kirstalsuiker
- 225 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 120 gram pure chocolade
- 3 deciliter melk
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
Voor het glazuur:
- 225 gram pure chocolade
- 1,75 deciliter zure room
- 1/2 theelepel zout
WAT MOET IK DOEN?
Voor de taart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
- Bekende twee taartvormen van 20 en 23 centimeter doorsnee met bakpapier;
- Smelt de chocolade met (op 4 eetlepels na) de melk, de basterdsuiker en eierdooier in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water;
- Verhit het geheel al roerend tot een glad en dik mengsel;
- Zet het mengsel weg en laat het afkoelen;
- Zeef intussen het bakmeel met het bakpoeder en zout boven een kleine kom;
- Klop de boter met de kristalsuiker licht en luchtig met een mixer;
- Klop de eieren er een voor een doorheen, gevolgd door het vanille-extract;
- Klop op de laagste stand van de mixer het bakmeelmengsel door het botermengsel en voeg daar de rest van de melk aan toe;
- Voeg het chocolademengsel hierbij en meng het geheel perfect;
- Verdeel het cakebeslag over de twee taartvormen en plaats de taartvormen 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven;
- Laat de taarten tien minuten afkoelen en stort ze vervolgens uit de vormen.
Voor het glazuur:
- Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water;
- Neem de kom van de warmtebron en schep de zure room en het zout er doorheen;
- Zet een taart op een taartschep en besmeer ongeveer 1/3 met het glazuur;
- Leg de tweede taart hier bovenop;
- Besmeer de rest van het glazuur over de zijkanten en de bovenkant.