Canada Only

Recept: Devil’s Food Cake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de chocoladetaart Devil’s Food Cake!

een recept van Smulwebkok studentculinair

WAT HEB IK NODIG?

Voor de taart:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram kirstalsuiker
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 120 gram pure chocolade
  • 3 deciliter melk
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Voor het glazuur:

  • 225 gram pure chocolade
  • 1,75 deciliter zure room
  • 1/2 theelepel zout

WAT MOET IK DOEN?

Voor de taart:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
  • Bekende twee taartvormen van 20 en 23 centimeter doorsnee met bakpapier;
  • Smelt de chocolade met (op 4 eetlepels na) de melk, de basterdsuiker en eierdooier in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water;
  • Verhit het geheel al roerend tot een glad en dik mengsel;
  • Zet het mengsel weg en laat het afkoelen;
  • Zeef intussen het bakmeel met het bakpoeder en zout boven een kleine kom;
  • Klop de boter met de kristalsuiker licht en luchtig met een mixer;
  • Klop de eieren er een voor een doorheen, gevolgd door het vanille-extract;
  • Klop op de laagste stand van de mixer het bakmeelmengsel door het botermengsel en voeg daar de rest van de melk aan toe;
  • Voeg het chocolademengsel hierbij en meng het geheel perfect;
  • Verdeel het cakebeslag over de twee taartvormen en plaats de taartvormen 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven;
  • Laat de taarten tien minuten afkoelen en stort ze vervolgens uit de vormen.

Voor het glazuur:

  • Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met sudderend water;
  • Neem de kom van de warmtebron en schep de zure room en het zout er doorheen;
  • Zet een taart op een taartschep en besmeer ongeveer 1/3 met het glazuur;
  • Leg de tweede taart hier bovenop;
  • Besmeer de rest van het glazuur over de zijkanten en de bovenkant.

Bewaar dit recept op Smulweb!