Canada Only

American Cooking: Donuts

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: donuts.

een recept van Smulwebkok delimalicious
Bewaar dit recept op Smulweb!

WAT HEB IK NODIG?

Voor zo’n 35 donuts heb je nodig:

  • 500 gram bloem
  • 240 milliliter yoghurt
  • 170 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter melk
  • 45 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • Fijne kristalsuiker
  • Zonnebloemolie

EN WAT DOE IK DAN?

  • Laat de boter smelten in een pannetje;
  • Doe de suiker met twee eieren in de keukenmachine en men totdat een romig mengsel ontstaat;
  • Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar en voeg dit bij het eimengsel;
  • Roer de boter en de yoghurt eveneens door dit mengsel heen;
  • Laat het deel minimaal een half uur rusten in de koelkast;
  • Bestuif je werkblad en je handen met bloem en maak kleine bolletjes van het deeg;
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 160/170 graden Celsius;
  • Maak een gat in het midden van het deeg;
  • Draai het deeg een paar keer rond je vinger, zodat het gat groter wordt;
  • Doe de bolletjes in de hete olie;
  • Bak het deeg in twee minuten mooi bruin;
  • Laat de donuts heel even afkoelen en controleer of ze gaar zijn;
  • Maak een papje van één ei en de melk;
  • Doe flink wat kristalsuiker in een diep bord;
  • Smeer de donuts in met het ei- en melkmengsel en haal ze daarna direct door de suiker.