Iedere vrijdag sluiten we de week af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: donuts.
een recept van Smulwebkok delimalicious
Bewaar dit recept op Smulweb!
WAT HEB IK NODIG?
Voor zo’n 35 donuts heb je nodig:
- 500 gram bloem
- 240 milliliter yoghurt
- 170 gram kristalsuiker
- 50 milliliter melk
- 45 gram roomboter
- 3 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 snufje zout
- Fijne kristalsuiker
- Zonnebloemolie
EN WAT DOE IK DAN?
- Laat de boter smelten in een pannetje;
- Doe de suiker met twee eieren in de keukenmachine en men totdat een romig mengsel ontstaat;
- Meng ondertussen de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door elkaar en voeg dit bij het eimengsel;
- Roer de boter en de yoghurt eveneens door dit mengsel heen;
- Laat het deel minimaal een half uur rusten in de koelkast;
- Bestuif je werkblad en je handen met bloem en maak kleine bolletjes van het deeg;
- Verhit de zonnebloemolie in een pan tot ongeveer 160/170 graden Celsius;
- Maak een gat in het midden van het deeg;
- Draai het deeg een paar keer rond je vinger, zodat het gat groter wordt;
- Doe de bolletjes in de hete olie;
- Bak het deeg in twee minuten mooi bruin;
- Laat de donuts heel even afkoelen en controleer of ze gaar zijn;
- Maak een papje van één ei en de melk;
- Doe flink wat kristalsuiker in een diep bord;
- Smeer de donuts in met het ei- en melkmengsel en haal ze daarna direct door de suiker.