Canada Only

Recept – Hooters-pastasalade

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit is het originele en authentieke recept van het Hooters-restaurant, inclusief geheime ingrediënten.

een recept van Smulweb-kok richard43, bewaar dit recept op Smulweb

Wat heb ik nodig?

  • 4 liter water;
  • 1 pond regenboog rotini of tri-colore-radiatore (rood, groen en wit);
  • 1 tot 2 theelepels plantaardige olie;
  • 1 grote of 2 middelgrote tomaten;
  • 1 groene ui;
  • 1/4 kopje gehakte komkommer;
  • zout;
  • groene bladsla (optioneel, voor garnering).

En wat doe ik dan?

Stop alle ingrediënten voor de dressing in een blender of gebruik een hand mixer en mix alles op een hoge stand gedurende ongeveer een minuut totdat de dressing dik en romig wordt. Schenk het vervolgens in een tupperware bakje en zet het afgesloten weg in de koelkast tot gebruik. Breng het water op een hoog vuur aan de kook en voeg de pasta toe. Kook het ongeveer 12 tot 14 minuten, tot de pasta zacht is en giet het af in een vergiet. Laat de pasta onder koud stromend water afkoelen. Besprenkel de olie over de gekoelde pasta zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Doe de pasta in een tupperware bakje en laat het afkoelen in de koelkast gedurende 30 minuten. Verwijder de zaadjes en het zachte pulp van de tomaat en snijd het vervolgens in blokjes. Schil de ui en snijd alleen het groene deel in blokjes, de rest van de ui heb je niet nodig. Schil en hak de komkommer in zeer kleine stukjes. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de pasta. Voeg naar smaak wat zout toe en zet het terug in de koelkast tot alles goed gekoeld is.

Voor een koele garnering zoals dat bij Hooters in het restaurant geserveerd wordt:

Leg een aantal blaadjes sla op een bord en schep de pasta op de sla. Schep de dressing naast de pasta.