Canada Only

Recept: Jambalaya met gamba’s

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: jambalaya met gamba’s!

een recept van Smulwebkok leeuw73

WAT HEB IK NODIG?

  • 700 gram langkorrelige, ongekookte rijst
  • 400 gram gamba’s
  • 400 gram gehakte tomaten
  • 250 gram in plakjes gesneden chorizoworst
  • 6 tenen knoflook
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 kippendijen met vel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 takjes tijm
  • 4 verse laurierblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui, gepeld of grof gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • Cayennepeper
  • Krulpeterselie
  • Peper
  • Zout

WAT MOET IK DOEN?

  • Bak de chorizo in een braadpan;
  • Haal de chorizo uit de pan en zet dit opzij;
  • Wrijf de stukken kip in met cayennepeper, peper en zout;
  • Bak de kip op matig vuur bruin;
  • Doe de worst bij de kip in de pan en voeg de ui, paprika, bleekselderij, laurier, tijm, peper en zout toe;
  • Blijf regelmatig roeren en laat het zaakje 10 tot 12 minuten op matig vuur bakken;
  • Doe, zodra de groenten zacht zijn, de knoflook en nog wat peper erbij;
  • Blijf een minuut roeren en voeg daarna de tomaten en kippenbouillon toe;
  • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 25 tot 30 minuten pruttelen;
  • Haal de kip uit het vocht en verwijder het vel en de botjes;
  • Doe de rijst bij het kookvocht en roer alles goed door elkaar;
  • Leg het deksel weer op de pan;
  • Laat de inhoud 15 tot 20 minuten koken tot de rijst gaar is;
  • Roer de gamba’s en het kippenvlees door het rijstmengsel;
  • Roer de peterselie erdoor en serveer de jambalaya.

Bewaar dit recept op Smulweb!