een recept van Smulwebkok shell_seeker
WAT HEB IK NODIG?
- 325 gram bloem
- 285 gram lemon curd
- 240 gram boter
- 200 gram suiker
- 110 gram kokosrasp
- 60 gram gehakte amandelen
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
WAT MOET IK DOEN?
- Verwarm de oven voor op 175°C;
- Doe de boter en de suiker in een kom en roer dit elkaar tot het geheel zacht en romig is;
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en blijf mixen totdat er grote korrels ontstaan;
- Doe 3/4 van het mengsel in een bakvorm;
- Zet de vorm tien minuten in de oven en laat het geheel afkoelen;
- Smeer de lemon curd over de gebakken laag;
- Meng de kokosrasp en amandelen door het overgebleven koekmengsel en roer het goed door;
- Doe dit over de lemon curd;
- Bak de koek ongeveer 25 minuten tot deze lichtbruin is;
- Bestrooi de koek met poedersuiker en snij hem in vierkantjes.
NIEUW! HET AMERIKA ONLY MAGABOOK
Hij is eindelijk klaar én bestelbaar: het Amerika Only Magabook. Hét boek voor echte VS-liefhebbers: 120 kleurrijke pagina’s en volledig reclamevrij.