een recept van Smulwebkok Myrthetje19
WAT HEB IK NODIG?
- 300-400 gram macaroni
- 200 gram schouderham (in plakken)
- 3 grote eetlepels crème fraîche
- 1 zakje geraspte kaas (belegen of jong belegen)
- 1 zakje mix voor kaassaus
- Bosje peterselie
- Peper en zout
WAT MOET IK DOEN?
- Zet een pan water op voor de macaroni;
- Maak ondertussen de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Kook, zodra het water kookt, de macaroni zoals aangegeven op de verpakking;
- Verwarm je over voor op 225 graden Celsius;
- Snij de plakken ham in vierkantjes;
- Snij de peterselie fijn;
- Voeg de halve zak geraspte kaas en de crème fraîche toe aan de kaassaus en mix dit goed door elkaar;
- Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus;
- Giet de macaroni af zodra deze gaar is en doe dit in een ovenschaal;
- Roer je kaassaus, de ham en de fijngesneden peterselie er doorheen;
- Verdeel het geheel goed over de ovenschaal en strijk de bovenkant enigszins glad;
- Strooi de andere helft van de geraspte kaas op de macaroni zodat je een mooie, bovenste kaaslaag krijgt;
- Bak de Mac ‘n Cheese ongeveer tien minuten in de oven.