Canada Only

Recept: Mac ‘n Cheese

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

een recept van Smulwebkok Myrthetje19

WAT HEB IK NODIG?

  • 300-400 gram macaroni
  • 200 gram schouderham (in plakken)
  • 3 grote eetlepels crème fraîche
  • 1 zakje geraspte kaas (belegen of jong belegen)
  • 1 zakje mix voor kaassaus
  • Bosje peterselie
  • Peper en zout

WAT MOET IK DOEN?

  1. Zet een pan water op voor de macaroni;
  2. Maak ondertussen de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  3. Kook, zodra het water kookt, de macaroni zoals aangegeven op de verpakking;
  4. Verwarm je over voor op 225 graden Celsius;
  5. Snij de plakken ham in vierkantjes;
  6. Snij de peterselie fijn;
  7. Voeg de halve zak geraspte kaas en de crème fraîche toe aan de kaassaus en mix dit goed door elkaar;
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus;
  9. Giet de macaroni af zodra deze gaar is en doe dit in een ovenschaal;
  10. Roer je kaassaus, de ham en de fijngesneden peterselie er doorheen;
  11. Verdeel het geheel goed over de ovenschaal en strijk de bovenkant enigszins glad;
  12. Strooi de andere helft van de geraspte kaas op de macaroni zodat je een mooie, bovenste kaaslaag krijgt;
  13. Bak de Mac ‘n Cheese ongeveer tien minuten in de oven.

Bewaar dit recept op Smulweb!