Canada Only

Recept: Outback’s Blooming Onion

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

WAT HEB IK NODIG?

  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 ei
  • 1 grote, zoete ui
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje melk
  • 1 theelepel paprika
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm

WAT MOET IK DOEN?

1.    Pak een kom, klop het ei en voeg hier de melk aan toe.

2.    Maak in een aparte kom een mix van de bloem, zout, cayennepeper, paprika, zwarte peper, oregano en tijm.

3.    Snij de ui op déze manier (zestien partjes):

4.    Dip de ui éérst in het melkmengsel en daarna in de tweede mix.

5.    Zorg er met behulp van een spatel voor dat de zijkanten van de partjes ook zijn voorzien van de mix.

6.    Frituur de ui zo’n tien minuten tot deze goudbruin is: zorg ervoor dat de Blooming Onion geheel ‘kopje onder’ wordt gehouden.