Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Deze keer: Peanut Butter Chocolate Chip Cookies!
een recept van Smulwebkok Seymour_Birkhoff
WAT HEB IK NODIG?
- 390 gram bloem
- 250 gram pindakaas
- 230 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 150 gram basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 2 repen chocolade
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- Pinda’s
- Zout
WAT MOET IK DOEN?
- Snij de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
- Pel de pinda’s en plet ze met een deegroller. Doe dit in de schaal met de chocolade.
- Voeg hier bloem, bakpoeder en baking soda aan toe en schud alles door elkaar.
- Pak een tweede schaal en meng hier de boter en de twee suikersoorten met elkaar.
- Voeg de pindakaas, de eieren en het vanille-extract toe aan het suiker- en botermengsel.
- Mix het geheel op hoge snelheid.
- Voeg het bloem- en chocolademengsel toe aan het pindakaasmengsel en mix dit met behulp van een machine met elkaar.
- Dek de schaal af met folie en plaats deze minimaal drie uur in de koelkast.
- Maak koekjes met het inmiddels stevig geworden deeg;
- Strooi nog wat suiker over de koekjes;
- Plaats de koekjes 15 minuten op 160 graden Celsius in een voorverwarmde oven.