Canada Only

Recept: Peanut Butter Chocolate Chip Cookies

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Deze keer: Peanut Butter Chocolate Chip Cookies!

een recept van Smulwebkok Seymour_Birkhoff

WAT HEB IK NODIG?

  • 390 gram bloem
  • 250 gram pindakaas
  • 230 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 2 repen chocolade
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Pinda’s
  • Zout

WAT MOET IK DOEN?

  1. Snij de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in een schaal.
  2. Pel de pinda’s en plet ze met een deegroller. Doe dit in de schaal met de chocolade.
  3. Voeg hier bloem, bakpoeder en baking soda aan toe en schud alles door elkaar.
  4. Pak een tweede schaal en meng hier de boter en de twee suikersoorten met elkaar.
  5. Voeg de pindakaas, de eieren en het vanille-extract toe aan het suiker- en botermengsel.
  6. Mix het geheel op hoge snelheid.
  7. Voeg het bloem- en chocolademengsel toe aan het pindakaasmengsel en mix dit met behulp van een machine met elkaar.
  8. Dek de schaal af met folie en plaats deze minimaal drie uur in de koelkast.
  9. Maak koekjes met het inmiddels stevig geworden deeg;
  10. Strooi nog wat suiker over de koekjes;
  11. Plaats de koekjes 15 minuten op 160 graden Celsius in een voorverwarmde oven.

Bewaar dit recept op Smulweb!