WAT HEB IK NODIG?
- 390 gram bloem
- 250 gram (creamy) pindakaas
- 230 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 chocoladerepen (melk, puur of wit, naar smaak)
- 2 grote eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel bakpoeder
- Ongezouten pinda’s
WAT MOET IK DOEN?
- Breek de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in een schaal;
- Dop (indien nodig) de pinda’s;
- Plet zowel de chocolade als de pinda’s met een deegroller en voeg de twee samen;
- Voeg de bloem en de baking soda toe;
- Pak een tweede schaal en meng hier de boter en de twee suikersoorten met elkaar tot je een egaal mengsel hebt;
- Voeg de pindakaas, de eieren en het vanille-extract toe aan de tweede schaal en mix het geheel door elkaar;
- Voeg de inhoud van het eerste mengsel toe aan de tweede schaal en mix dit door elkaar met een mixer;
- Dek de schaal af met keukenfolie en zet het voor minimaal drie uur in de koelkast;
- Verwarm de oven voor;
- Maak koekjes uit het inmiddels niet meer kleverige deeg;
- Bak de koekjes in de oven op 160 graden Celsius. 15 minuten moet goed zijn.
Dit is een recept van Smulwebkok Seymour Birkhoff
Bewaar dit recept op Smulweb!