Canada Only

Recept: Peanut Butter Chocolate Chip Cookies

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

WAT HEB IK NODIG?

  • 390 gram bloem
  • 250 gram (creamy) pindakaas
  • 230 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 chocoladerepen (melk, puur of wit, naar smaak)
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Ongezouten pinda’s

WAT MOET IK DOEN?

  • Breek de chocoladerepen in kleine stukjes en doe ze in een schaal;
  • Dop (indien nodig) de pinda’s;
  • Plet zowel de chocolade als de pinda’s met een deegroller en voeg de twee samen;
  • Voeg de bloem en de baking soda toe;
  • Pak een tweede schaal en meng hier de boter en de twee suikersoorten met elkaar tot je een egaal mengsel hebt;
  • Voeg de pindakaas, de eieren en het vanille-extract toe aan de tweede schaal en mix het geheel door elkaar;
  • Voeg de inhoud van het eerste mengsel toe aan de tweede schaal en mix dit door elkaar met een mixer;
  • Dek de schaal af met keukenfolie en zet het voor minimaal drie uur in de koelkast;
  • Verwarm de oven voor;
  • Maak koekjes uit het inmiddels niet meer kleverige deeg;
  • Bak de koekjes in de oven op 160 graden Celsius. 15 minuten moet goed zijn.

Dit is een recept van Smulwebkok Seymour Birkhoff
Bewaar dit recept op Smulweb!