Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de Salted Caramel Chocolate Cheesecake.
een recept van Smulwebkok sanvk
WAT HEB IK NODIG?
- 600 gram stevige roomkaas
- 275 gram pure chocolade, grofgehakt
- 200 gram havermoutkoekjes
- 200 gram suiker
- 125 milliliter creme fraîche
- 100 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 1 blikje gecondenseerde, gekarameliseerde melk
- Zeezout
WAT MOET IK DOEN?
- De voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
- Pak een springvorm en leg op de bodem een vel bakpapier;
- Smelt de boter in een steelpan;
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng deze met de gesmolten boter;
- Schep de kruimelmassa op de bodem van de springvorm en druk het geheel met de bolle kant van en lepel tot een gladde laag;
- Zet de vorm in de koelkast.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt;
- Neem de gesmolten chocolade en laat deze 5 minuten afkoelen;
- Klop in de keukenmachine de roomkaas met de creme fraîche en de suiker tot het een romig geheel is;
- Klop een voor een de eieren erdoor;
- Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel en schenk het op de koekbodem;
- Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven in één uur gaar, tot de bovenkant stevig voelt;
- Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur;
- Laat de cake één uur in de koelkast staan voor een knapperige bodem;
- Schep de karamel uit het blik en bestrijk de bovenkant van de cheesecake hiermee;
- Bestrooi de bovenkant met zeezout.