Canada Only

Recept: Salted Caramel Chocolate Cheesecake

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Iedere vrijdag sluiten we de werkweek af met een typisch Amerikaans recept, met dank aan Smulweb. Dit keer: de Salted Caramel Chocolate Cheesecake.

een recept van Smulwebkok sanvk

WAT HEB IK NODIG?

  • 600 gram stevige roomkaas
  • 275 gram pure chocolade, grofgehakt
  • 200 gram havermoutkoekjes
  • 200 gram suiker
  • 125 milliliter creme fraîche
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde, gekarameliseerde melk
  • Zeezout

WAT MOET IK DOEN?

  1. De voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius;
  3. Pak een springvorm en leg op de bodem een vel bakpapier;
  4. Smelt de boter in een steelpan;
  5. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng deze met de gesmolten boter;
  6. Schep de kruimelmassa op de bodem van de springvorm en druk het geheel met de bolle kant van en lepel tot een gladde laag;
  7. Zet de vorm in de koelkast.
  8. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt;
  9. Neem de gesmolten chocolade en laat deze 5 minuten afkoelen;
  10. Klop in de keukenmachine de roomkaas met de creme fraîche en de suiker tot het een romig geheel is;
  11. Klop een voor een de eieren erdoor;
  12. Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel en schenk het op de koekbodem;
  13. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven in één uur gaar, tot de bovenkant stevig voelt;
  14. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur;
  15. Laat de cake één uur in de koelkast staan voor een knapperige bodem;
  16. Schep de karamel uit het blik en bestrijk de bovenkant van de cheesecake hiermee;
  17. Bestrooi de bovenkant met zeezout.

Bewaar dit recept op Smulweb!