Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika kan in zowel stijlvolle steakhouses als regionale fastfoodketens. Gerechten worden vaak in grote hoeveelheden opgediend. Het meest toegankelijk is het veelvoorkomende all-you-can-eat-systeem. Hier kan men voor een bedrag rond de 15,00 USD alles van het menu nemen. In grote steden vind je meer afwisseling en de mogelijkheid om diverse regionale gerechten te bestellen. 

Gevarieerd eten en drinken hoort bij een land dat in zoveel opzichten divers is. Nationale klassiekers als hamburgers, hot dogs en fried chicken zijn natuurlijk bekend, maar per regio zijn er ook meer traditionele gerechten te ontdekken.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in Californië en het Zuidwesten?

Californië vormt de basis voor de Westerse keuken. Het gevarieerde klimaat maakt het verbouwen van veel verschillende soorten voedsel nodig. Zodoende komen veel fruit en groenten uit Californië. Zuidwestelijke gerechten zijn in één woord samen te vatten: heet. Rode en groene pepers worden in veel maaltijden verwerkt, zij het door middel van de traditionele sauzen.

Wijn en Tex-Mex

De lokale chefs hebben veel keuze tijdens hun werkzaamheden: ze hebben verse vis, maar ook natuurproducten tot hun beschikking. Het Westen staat ook bekend om haar wijnen: zogenaamde vineyards vinden we terug in onder anderen Napa en Santa Barbara. De invloed van Mexico is begonnen in het Zuidwesten en heeft zich door het hele land verspreid. Taco’s, tortilla’s, enchillada’s en burrito’s zijn nu niet meer alleen in het Zuidwesten te krijgen, maar in het hele land. Deze gerechten combineren rundvlees met maïs en chili.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in New York en het Oosten?

De regio New England staat erom bekend de beste vis van het land te serveren. Mossels, oesters en kreeften afkomstig uit de Atlantische Oceaan worden vers geserveerd. Andere specialiteiten zijn afkomstig uit het binnenland. Amerika’s favoriet voor op de pancake – maple syrup – is afkomstig uit deze streek. Daarnaast mag ook ijs niet ontbreken: de staat Vermont is de thuisbasis van Ben & Jerry’s.

Een populaire manier van het opdienen van zeevruchten is middels chowder, een soort vissoep die iedere Amerikaanse kok op een andere manier bereidt. Een ander populair streekgerecht zijn lobster rolls: kreeft met mayonaise en brood.

Verse producten

Naast de kustlijn die langs onder anderen Maryland en New York loopt, liggen veel boerderijen die gevarieerd voedsel produceren. In New Jersey vind je de beste tomaten, waar de staat New York bekend staat om haar aardappelen. Voor gevarieerde menu’s is New York City dé stad. In The Big Apple vind je een enorme variatie, van Jamaicaanse jerk chicken tot dumplings uit het voormalige oostblok. Daarnaast kennen we New Yorkse klassiekers, waaronder de New York Style Pizza.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in Texas en het Diepe Zuiden?

In het zuidelijke deel van de Verenigde Staten is goed eten erg belangrijk. Dit valt te zien aan de enorme hoeveelheden die een gast hier krijgt voorgeschoten. Het beste van het Zuiden vind je in de staat Louisiana, waar de keuken kan worden onderverdeeld in twee categorieën

Cajun en Creole

Enerzijds is er Cajun food, een manier van bereiden waarbij veel pepers komen kijken, geïnspireerd door Franse kookkunsten. Anderzijds eet met er Creole food – een verfijnde manier van bereiden, ontstaan in New Orleans. Zuidelijke favorieten zijn onder anderen gefrituurde kip en catfish, alsmede diverse slow-cooked BBQ-gerechten. Ook broodgerechten zijn populair, waaronder buttermilk biscuits, corn bread en grits – maïs gekookt tot een soort havermout.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in het Midwesten?

Het Midwesten van de Verenigde Staten kenmerkt zich door het boerenleven. Men heeft hier grote porties nodig om het vele werk te kunnen bewerkstelligen. De inwoners eten daarom het liefst vlees en aardappelen. Amerikaanse klassiekers als pot roast en meatloaf zijn op die manier ontstaan. Dat betekent overigens niet dat de keuken er slecht is, integendeel. Chicago is onlangs verkozen tot USA’s Best Restaurant City.

Bier

Naast steak and potatoes staat deze regio bekend om een andere specialiteit. Duitse invloeden hebben de kunst van het bierbrouwen naar The Midwest gebracht, met resultaat. Tachtig procent van de inlandse biersoorten, waaronder Budweiser en Miller, wordt in deze regio gebrouwd.

Eten en drinken in Amerika kan in zowel stijlvolle steakhouses als regionale fastfoodketens. Gerechten worden vaak in grote hoeveelheden opgediend. Het meest toegankelijk is het veelvoorkomende all-you-can-eat-systeem. Hier kan men voor een bedrag rond de 15,00 USD alles van het menu nemen. In grote steden vind je meer afwisseling en de mogelijkheid om diverse regionale gerechten te bestellen. 

Gevarieerd eten en drinken hoort bij een land dat in zoveel opzichten divers is. Nationale klassiekers als hamburgers, hot dogs en fried chicken zijn natuurlijk bekend, maar per regio zijn er ook meer traditionele gerechten te ontdekken.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in Californië en het Zuidwesten?

Californië vormt de basis voor de Westerse keuken. Het gevarieerde klimaat maakt het verbouwen van veel verschillende soorten voedsel nodig. Zodoende komen veel fruit en groenten uit Californië. Zuidwestelijke gerechten zijn in één woord samen te vatten: heet. Rode en groene pepers worden in veel maaltijden verwerkt, zij het door middel van de traditionele sauzen.

Wijn en Tex-Mex

De lokale chefs hebben veel keuze tijdens hun werkzaamheden: ze hebben verse vis, maar ook natuurproducten tot hun beschikking. Het Westen staat ook bekend om haar wijnen: zogenaamde vineyards vinden we terug in onder anderen Napa en Santa Barbara. De invloed van Mexico is begonnen in het Zuidwesten en heeft zich door het hele land verspreid. Taco’s, tortilla’s, enchillada’s en burrito’s zijn nu niet meer alleen in het Zuidwesten te krijgen, maar in het hele land. Deze gerechten combineren rundvlees met maïs en chili.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in New York en het Oosten?

De regio New England staat erom bekend de beste vis van het land te serveren. Mossels, oesters en kreeften afkomstig uit de Atlantische Oceaan worden vers geserveerd. Andere specialiteiten zijn afkomstig uit het binnenland. Amerika’s favoriet voor op de pancake – maple syrup – is afkomstig uit deze streek. Daarnaast mag ook ijs niet ontbreken: de staat Vermont is de thuisbasis van Ben & Jerry’s.

Een populaire manier van het opdienen van zeevruchten is middels chowder, een soort vissoep die iedere Amerikaanse kok op een andere manier bereidt. Een ander populair streekgerecht zijn lobster rolls: kreeft met mayonaise en brood.

Verse producten

Naast de kustlijn die langs onder anderen Maryland en New York loopt, liggen veel boerderijen die gevarieerd voedsel produceren. In New Jersey vind je de beste tomaten, waar de staat New York bekend staat om haar aardappelen. Voor gevarieerde menu’s is New York City dé stad. In The Big Apple vind je een enorme variatie, van Jamaicaanse jerk chicken tot dumplings uit het voormalige oostblok. Daarnaast kennen we New Yorkse klassiekers, waaronder de New York Style Pizza.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in Texas en het Diepe Zuiden?

In het zuidelijke deel van de Verenigde Staten is goed eten erg belangrijk. Dit valt te zien aan de enorme hoeveelheden die een gast hier krijgt voorgeschoten. Het beste van het Zuiden vind je in de staat Louisiana, waar de keuken kan worden onderverdeeld in twee categorieën

Cajun en Creole

Enerzijds is er Cajun food, een manier van bereiden waarbij veel pepers komen kijken, geïnspireerd door Franse kookkunsten. Anderzijds eet met er Creole food – een verfijnde manier van bereiden, ontstaan in New Orleans. Zuidelijke favorieten zijn onder anderen gefrituurde kip en catfish, alsmede diverse slow-cooked BBQ-gerechten. Ook broodgerechten zijn populair, waaronder buttermilk biscuits, corn bread en grits – maïs gekookt tot een soort havermout.

Eten en drinken in Amerika

Eten en drinken in Amerika: wat eet ik in het Midwesten?

Het Midwesten van de Verenigde Staten kenmerkt zich door het boerenleven. Men heeft hier grote porties nodig om het vele werk te kunnen bewerkstelligen. De inwoners eten daarom het liefst vlees en aardappelen. Amerikaanse klassiekers als pot roast en meatloaf zijn op die manier ontstaan. Dat betekent overigens niet dat de keuken er slecht is, integendeel. Chicago is onlangs verkozen tot USA’s Best Restaurant City.

Bier

Naast steak and potatoes staat deze regio bekend om een andere specialiteit. Duitse invloeden hebben de kunst van het bierbrouwen naar The Midwest gebracht, met resultaat. Tachtig procent van de inlandse biersoorten, waaronder Budweiser en Miller, wordt in deze regio gebrouwd.