Canada Only

Zó maken ze die mooie hamburgers voor TV-commercials!

Vlag
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Heb je het jezelf óóit afgevraagd hoe het kan dat hamburgers er op de televisie prachtig uitzien, maar dat je – eenmaal bij de McDonald’s aangekomen – altijd eindigt met zo’n verlept broodje? Here’s the answer!

door Boy Tijbosch

1.    De burgers worden twintig seconden gebakken aan beide kanten. Op die manier behouden ze de kleur van vers vlees. Ja, hij is dus eigenlijk rauw. Wat maakt het ook uit…


2.    Om tóch het idee te geven dat de burger in de commercial vers van de grillplaat komt, geven ze ‘m een soort brandmerk mee. Die afdrukken van een rooster worden gemaakt met de botte kant van een gloeiend heet mes.


3.    De broodjes moeten er perfect uitzien. En daarom mag er geen sesamzaadje afvallen. Hoe ze dat doen? Gewoon, met lijm.


4.    Je wilt niet hebben dat de burger halverwege de opnames van het broodjes sodemietert. Er wordt daarom een stuk plastic tussen het onderste broodje en het stuk vlees bevestigd. Je ziet ‘t niet, maar alles blijft wél goed hangen.


5.    Meestal past de burger niet helemaal op het broodje. Daarom snijdt men er een klein driehoekje van. Op die manier kun je het vlees soort van oprekken. En dat zie je niet, want ze filmen alléén de voorkant.


6.    Nadat de burger is opgerekt en het broodje is ingelijmd wordt het tijd om het geheel te voorzien van zo’n onnatuurlijke glans. Men voorziet alles van een soort gelei die verantwoordelijk is voor de schijnbaar perfecte kleur van de hamburger.


7.    En dan de sla. Dat ene blaadje valt amper te weg te kauwen, maar in de reclames lijkt het stuk groen vers van het land te komen. De knisperende look wordt gemaakt met ijswater.


8.    Ten slotte is het tijd om de burger op te bouwen. Tijdens het filmen is het vanzelfsprekend de bedoeling dat de tomaat op z’n plek blijft zitten. Daarom bevestigen ze alles met punaises. Ja, gewoon diezelfde exemplaren die ook thuis op jouw prikbord hangen.