Canada Only

10 absurde wetten uit Californië

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

We hebben nog gekeken of er géén foute vertalingen tussen stonden. Maar helaas. Het volgende is in de staat Californië wettelijk verboden.

door Boy Tijbosch
 

10.    Muizen in huis? Dan zoek je maar een andere oplossing, want een val mag je niet neerzetten. Tenzij je beschikt over een jagerslicensie.


9.    San Francisco staat naast Alcatraz, de Golden Gate Bridge en Lombard Street óók bekend om haar stoffige huizen. Waarom? Je mag namelijk géén mat uitkloppen voor de deur. Hartstikke illegaal.


8.    Roy Donders hoeft zijn huispakkenhandel niet mee te nemen naar de Golden State. In Californië is het voor vrouwen namelijk verboden om te rijden in een huispak. 'Het heet niet voor niets huispak', aldus de staat. Geen speld tussen te krijgen.


7.    Turks badhuis of sauna openen? Mag niet! Hartstikke verboden.


6.    In Blyth laten ze er géén misverstanden over bestaan. Hier mag je pas cowboy-boots dragen als je ten minste beschikt over twee koeien. Moehoee!


5.    Springen jouw kinderen wel eens over van die kleine slootjes? Dan moet je ze gewoon hun gang laten gaan. Deze zin komt niet uit een of andere opvoedkundige titel, maar uit het wetboek van Californië. Het is namelijk verboden ze dit te verbieden.


4.    Krijg je dat verdomde balletje maar niet in de hole tijdens een potje minigolf in L.A.? Houd je dan in ieder geval gedeisd. Je mag niet vloeken tijdens dit spelletje.


3.    Een hele opluchting voor die beesten. In Californië is het toegestaan voor meeuwen om vrijuit te vliegen.


2.    In Pasadena hebben alle bedrijven ten minste drie werknemers. Het is namelijk verboden voor een baas en diens secretaresse om tegelijkertijd in één kamer te verblijven.


1.    Een appel kan. Een druif ziet men óók nog wel door de vingers. Maar een sinaasappel? Die mag je beslist niet eten wanneer je in bad ligt.


Foto: Anneloes Keunen