Afrika OnlyCanada Only

Zoek

10 Amerikaanse dieren die je liever niet tegenkomt

Gevangenis
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Deze beesten doen het beter in pluche uitvoering.

1.    FIRE ANTS

Zo’n negen miljoen Amerikanen worden jaarlijks gebeten door rode mieren – oftewel Fire Ants. Een beet leidt al tot een reeks jeukende bulten.


2.    SLANGEN

Slangen eten alles: ratten, konijnen en zelfs honden. Mensen vermijden ze, maar dan moet je ze niet storen. Daaronder valt ook het per ongeluk weghalen van een steen waar nét een slang achter ligt te zonnen.


3.    MOUNTAIN LIONS

Poema’s lijken een beetje op de traditionele huiskat, maar dan acht keer groter. Rennen, vluchten, je als dood voordoen: het motiveert de poema alleen maar méér om je kop eraf te trekken. Wat wél helpt? Schreeuwen en je groot maken.


4.    SPINNEN

Spinnen leven overal in de VS. Aan bomen. In struiken. Achter de kast in je hotelkamer. De meeste soorten zijn niet giftig én kunnen niet springen, waardoor een confrontatie zeldzaam is. De gevaarlijkste soort is de Black Window, te vinden in onder meer de Great Smoky Mountans.


5.    COYOTES

Coyotes vangen een prooi door deze tegen de grond te werken en in de nek te bijten. Dat doen ze in principe niet bij mensen, maar dat maakt de beesten niet minder angstaanjagend. Ze leven vooral in het zuidwesten, maar worden sporadisch gespot in centraal gelegen staten als Illinois.


6.    OCEAN WHITE TIPS

Deze haaien vind je onder meer in de Golf van Mexico. Slachtoffers van een haaienbeet overleven zo’n aanval meestal wel, maar een hap uit je zij niet bepaald prettig.


7.    ALLIGATORS

Het menu van de alligator bestaat uit vissen, wormen en slakken. Maar kom niet te dichtbij: er zijn meerdere voorbeelden te noemen waarbij het dier een onschuldige toeristen pardoes uit diens boot sleurde.


8.    KROKODILLEN

Een krokodil tegenkomen is eigenlijk erger dan onverhoopte ontmoeting met een alligator. De krokodil eet namelijk wél vlees.


9.    BEREN

Jaarlijks wordt Amerika opgeschrikt door incidenten met beren in een negatieve hoofdrol. Daarom staan er bij veel nationale parken waar zwarte beren en grizzly’s wonen borden met voorzorgsmaatregelen: je wilt géén confrontatie met een beer tijdens je vakantie.


10.    HERTEN

Niet beren, spinnen of poema’s zijn de dodelijkste dieren van de VS, maar herten. De reden: ze duiken plotseling op voor auto’s en zijn zo veroorzaker nummer één van ongelukken.