Canada Only

10 Amerikaanse restaurantketens die volgens ons de beste zijn

Cracker Barrel - Mike Mozart
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het is een veelgehoord cliché onder mensen die nog nooit in Amerika zijn geweest en soms bij reizigers die van plan zijn voor het eerst naar de USA gaan: ‘Amerikanen eten alleen maar bij de McDonald’s.’ Pertinent niet waar: ze eten namelijk ook bij Burger King en KFC.

Maar zonder dollen: je hoeft in Amerika absoluut niet bang te zijn dat je drie weken alleen maar fastfood achterover werkt. Zelfs in de meest dorre woestijnen vind je restaurants die meer voor je kunnen neerzetten dan alleen een kleffe hamburger en een bak zompige patat.

Wil je er (voor zover mogelijk) zeker van zijn dat je in ieder geval iets fatsoenlijks naar binnen krijgt? Speur dan naar deze restaurants. Dit soort eetgelegenheden omschrijven zichzelf als casual dining restaurants: ketens die vaak door heel Amerika zitten en in alle filialen hetzelfde menu aanbieden. Absoluut géén fastfood en de meeste prijken trots op de favorietenlijstjes van ons Amerika-fans – toch?

Bahama Breeze

Een specialist in het zogenaamde Island food – dus seafood, kip en steaks uit het Caribische gebied. Met name de Jamaican Jerk Chicken is er-rug goed…

The Cheesecake Factory

Casual restaurant met een gigant van een menukaart. Bestel niet té veel though: je moet tenslotte plek overhouden voor de specialiteit van het huis – een extreem machtige afsluiter.


Cracker Barrel - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Cracker Barrel Old Country Store

Dit bijzondere concept omvat een restaurant en winkel in één. In zowel het eet- als het stopgedeelte vind je items uit het Amerikaanse zuiden – schommelstoelen, bijvoorbeeld – en de gerechten zijn niet duur: voor minder dan tien dollar per persoon kun je hier al uitstekend dineren.


Denny's - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Denny’s

Amerika’s bekendste diner telt zo’n 1700 filialen en is 24/7 geopend. Erg populair is de Grand Slam: een fors ontbijt welke je, mocht je daar zin in hebben, ook in het holst van de nacht kunt bestellen.


Foto: Mike Mozart

LongHorn Steakhouse

Een van de betere adressen voor een uitstekende steak. De gezellige, Western inrichting krijg je er gratis bij – net als de broodjes vooraf, trouwens.


Olive Garden

Een Italiaans-Amerikaans restaurant met prima pasta’s voor niet al te veel bucks. En dan krijg je er ook nog ongelimiteerde soep, salade én de beroemde breadsticks bij.


Outback - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Outback Steakhouse

Een all-time favoriet onder Amerika-fans en hét adres voor een Australische steak – ondanks dat ze dit restaurant in Oz helemaal niet kennen. Het beroemdste item van allemaal is echter een voorgerecht. De Bloomin’ Onion is een gemarineerde, gefrituurde ui die niet bepaald caloriearm (hij telt naar verluidt 2500 kCal), maar wel erg lekker is.

Perkins Restaurant And Bakery

Casual restaurant die er ook nog een bakkerij op na houdt. Na je meatloaf of chicken strips kun je direct doorpakken met een slice bananen- of chocoladetaart.


Red Lobster - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Red Lobster

Seafood-specialist met items als Salmon New Orleans en Southwest Style Lobster Tacos. De vooraf geserveerde Cheddar Bay Biscuits die je er gratis bij krijgt, zijn een op zichzelf staande reden om een van de restaurants te bezoeken.


Texas Roadhouse - Mike Mozart
Foto: Mike Mozart

Texas Roadhouse

Een sfeervol, als roadhouse opgezet restaurant en hét adres voor het betere steaks-and-ribs-werk. Oh, en ja: die pindaschillen mag je inderdaad gewoon op de grond gooien.

Naar Amerika

Zin om naar The States te gaan? Kijk dan hier voor Amerika-trips en aanbiedingen van verschillende reisbureaus!