Canada Only

10 Amerikaanse steden die AB-SO-LUUT op je bucket list horen!

Steden - Unsplash-min
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Van Denver, Colorado tot Las Vegas, Nevada: deze tien steden móet je ooit in je leven hebben gezien.

Denver FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minDenver, Colorado

Het kunstzinnige Denver heeft een fantastische ligging: direct aan de voet van de Rocky Mountains. Is dat dan het enige wat The Mile High City zo bijzonder maakt? Zeker niet. Trek een dag (of meer) ervoor uit en je ontdekt dat Denver een aaneenschakeling van interessante bezienswaardigheden, toffe winkeltjes en sfeervolle restaurants is. En wie hippe wijken als LoDo (Lower Downtown) tóch zat is, geniet binnen de kortste keren van de stilte die de omringende natuur met zich meebrengt.

Meer weten? Bekijk hier het aanbod rondreizen langs Denver en andere plaatsen in Colorado.


Philadelphia FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minPhiladelphia

Philly wordt ook wel ‘de wieg van de Verenigde Staten’ genoemd. Daar valt iets voor te zeggen. Tenslotte werd hier de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, het belangrijkste document in de historie van The States, ondertekend. Maar er is meer te zien dan alleen geschiedenis. Het oude straatje Elfreth’s Alley, bijvoorbeeld. Of de griezelige gevangenis Eastern State Penitentiary: een verzameling creepy cellen waarbij zelfs Alcatraz verbleekt.

Philly verkennen? Doe hier meer inspiratie op!


San Diego FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minSan Diego

Californië heeft dusdanig veel interessante bestemmingen dat San Diego vaak wordt vergeten. Best zonde, want ook hier is heel wat te zien. De levendige wijk Gaslamp Quarter, bijvoorbeeld. Of de wereldberoemde dierentuin San Diego Zoo. En doe je liever helemáál niets? Dan zijn de stranden, waaronder de geweldige kusten van La Jolla en Coronado, nooit heel ver weg.

San Diego is prima te combineren met andere, Californische bestemmingen. Doe hier méér inspiratie op!


New York City FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minNew York City

De stad die domweg niet mocht ontbreken. Of je er nu voor de eerste of de tiende keer komt: in Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island en The Bronx verveel je jezelf eigenlijk nooit. Het tofste aan New York City? Dat is de verscheidenheid. Zo lijkt Chinatown helemaal niet op Harlem en vind je in Greenwich Village en Chelsea voor de verandering eens géén wolkenkrabbers. Wél hele leuke food halls en restaurantjes.

New York bezoeken is leuk, maar wist je dat je de stad ook kunt combineren met het Amerikaanse westen? Hoe – dat ontdek je hier.


 

Las Vegas FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minLas Vegas

De meningen over Las Vegas lopen soms sterk uiteen. Hoewel het merendeel de gokstad geweldig vindt, zijn er ook reizigers die na een dag gillend gek worden in de City of Sin. Of Las Vegas iets voor jou is? Dat ontdek je natuurlijk maar op één manier…

Bekijk hier een aantal rondreizen langs onder meer Las Vegas!


Miami FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minMiami

Iedereen kent wel het klassieke beeld van Miami: palmbomen, strand, mensen op rolschaatsen en karakteristieke art deco-gebouwen. Nou – in deze stad is het er allemaal echt. Wandel langs Ocean Drive of rol een handdoek uit op South Beach om te ontdekken hoe authentiek Miami precies is.

Florida zien? Doe hier meer inspiratie op!


Boston FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minBoston

Het gezellige Boston is een van de absolute hoogtepunten in het Amerikaanse oosten. Het sfeervolle stadspark Boston Common, de oudste boekwinkel van Amerika en de smaakvolle food hall Faneuil Hall zijn slechts voorbeelden van wat je mag verwachten. Hoe je het allemaal ziet? Door juist niet van de gebaande paden te wijken. The Freedom Trail is een stadswandeling van vier kilometer die wordt aangegeven door een rode lijn op de stoep. Volg hem en je komt vanzelf langs alle highlights in deze hoofdstad van de staat Massachusetts.

Meer zien? Bekijk hier het aanbod rondreizen door Boston en andere bestemmingen in de regio New England.


New Orleans FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minNew Orleans

Het Amerikaanse zuiden swingt als geen enkele andere regio. In Nashville is het alleen maar country, terwijl Memphis wordt getypeerd door blues, soul en Elvis. Maar er kan maar één stad het muzikaalst van allemaal zijn. Die eer gaat naar The Big Easy, also known as New Orleans. Bezoek het French Quarter om te ontdekken hóe muzikaal dat precies is.

Bekijk hier het aanbod rondreizen door Amerika’s Diepe Zuiden, inclusief New Orleans.


Washington DC FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minWashington DC

De Amerikaanse hoofdstad is een walhalla voor iedere museumliefhebber. Tenslotte zijn bijna alle exposities op de National Mall, en dat zijn er nogal wat, gratis toegankelijk. Maar er is meer te zien in dit openbare park, véél meer. Je vindt er bijvoorbeeld ook het Witte Huis en het Capitool, plus het indrukwekkende Lincoln Memorial.

Washington DC bezoeken? Doe hier meer inspiratie op!


San Francisco FOX Verre Reizen van ANWB - Unsplash-minSan Francisco

Een van de populairste steden in Californië is het heuvelachtige San Francisco – en we snappen waarom. De sfeer is ongekend en uniek. Van het gevangeniseiland Alcatraz tot de kabeltrams die langs Union Square rijden: San Francisco móet je ooit hebben gezien.

Bekijk hier rondreizen langs onder meer San Francisco!