Canada Only

10 attracties die je binnen 5 jaar in Disney World mag verwachten!

Star Wars Galaxy's Edge, Disney's Hollywood Studios
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De jaarlijkse D23 Expo is traditioneel dé place to be voor aankondigingen van nieuwe Disney-attracties en -uitbreidingen. Afgelopen weekend was het weer zover. Disney World stelde wederom niet teleur. Een aantal zeer spraakmakende uitbreidingen werden bekend gemaakt. Ben je een groot Orlando-fan? Dan mag je DIT verwachten!

1. Mickey and Minnie’s Runaway Railway

Waar?
Disney’s Hollywood Studios

Wat?
Een dark ride met hoofdrollen voor Mickey en Minnie. De attractie komt in het Chinese Theater van Disney’s Hollywood Studios. Zit daar niet nu al een attractie in? Ja, maar The Great Movie Ride wordt op 13 augustus 2017 definitief gesloten.


2. Een ruimterestaurant

Waar?
Epcot

Wat?
Eten met zicht op… de aarde? Het kan binnenkort. Epcot gaat de attractie Mission: Space namelijk uitbreiden met een nieuwe eetgelegenheid. We zijn benieuwd!


3. TRON Lightcycle Power Run

Waar?
Magic Kingdom

Wat?
Een rollercoaster gebaseerd op de film TRON. De attractie is nu al hét paradepaardje in het gloednieuwe Shanghai Disneyland. Het is daarom logisch dat de achtbaan naar Florida komt. TRON Lightcycle Power Run wordt een aanwinst voor Magic Kingdom’s Tomorrowland. Dit leek even ten koste te gaan van de Tomorrowland Speedway, maar Disney liet weten dat de Speedway gewoon blijft.


4. Disney Skyliner

Wat?
De Disney Skyliner moet heel Disney World een nieuwe look geven. Deze kabelbaan verbindt verschillende hotels met zowel Epcot als Disney’s Hollywood Studios. Het uiterlijk staat in het teken van klassieke Disney-personages. Gaaf!


5. Point-To-Point Transportation

Wat?
Busjes in Minnie-stijl die je overal heenbrengen – mits binnen de grenzen van Disney World, natuurlijk. Dit nieuwe vervoerssysteem wordt in de toekomst toegevoegd aan het huidige aanbod reismiddelen.


6. Ratatouille

Waar?
Epcot

Wat?
Een 4D-attractie in de stijl van Disney’s Ratatouille. Een beetje zoals de variant in Disneyland Parijs. De nieuwe attractie komt in het Franse paviljoen van Epcot te staan. Het is de bedoeling dat de rit vóór 2021 opent.


7. Toy Story Land

Waar?
Disney’s Hollywood Studios

Wat?
De films van Toy Story krijgen geen eigen attractie, maar een compleet parkdeel. Toy Story Land gaat volgens Disney aanvoelen ‘als Woody’s achtertuin’ en krijgt twee attracties: de achtbaan Slinky Dog Dash Coaster en de ronddraaiende Alien Swirling Saucers.


8. Guardians of the Galaxy

Waar?
Epcot

Wat?
De Guardians of the Galaxy komen naar Epcot. Dat is op zich geen verrassing. In Disneyland, Los Angeles maken ze sinds dit jaar ook al deel uit van het attractieaanbod. LA verbouwde hiervoor de Tower Of Terror, maar dat gaat in Florida niet gebeuren. De attractie, waarvan details ontbreken, komt in plaats van Universe of Energy. Laatstgenoemde sluit op 13 augustus 2017.


Star Wars Galaxy's Edge, Disney's Hollywood Studios
Joshua Sudock via Disney Parks

9. Star Wars Galaxy’s Edge

Waar?
Disney’s Hollywood Studios

Wat?
Dat Disney World een eigen Star Wars-land krijgt, wisten we al even. Dit weekend werd echter de officiële naam bekend gemaakt. Het wordt Star Waras Galaxy’s Edge – inclusief twee grote attracties.


10. Star Wars Resort

Wat?
En dat is nog niet alles voor wat Star Wars betreft. Disney World maakte gisteren bekend ook te werken aan een compleet resort in het teken van de franchise. Details volgen, maar voorzitter Bob Chapek noemde het nieuwe concept ‘honderd procent onderdompeling in het Star Wars-verhaal’.

Oh – Disney liet ook weten te werken aan een vervanger van het onlangs gesloopte Disney’s Caribbean Beach Resort. Dit gloednieuwe hotel heet Disney Riviera Resort, krijgt 300 appartementen en wordt in de herfst van 2019 geopend.