Canada Only

10 bezienswaardigheden en activiteiten in Californië die iedere Amerika-fan ooit gezien moet hebben

Fisherman's Wharf
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het assortiment Californische bestemmingen is gigantisch en uiteenlopend. Dit vinden we desondanks de absolute highlights. Hoeveel heb jij er gezien?

Highway 1 21. Highway 1

Vraag de doorsnee Amerika-fan naar zijn of haar favoriete road trip door Amerika en de kans is groot dat diegene met Highway 1 op de proppen komt. En waarom ook niet? De bochtige trip langs de Pacifische Oceaan en dwars door Big Sur is er ook eentje die je niet mag overslaan. Een must do voor iedereen die naar de Golden State gaat.


2. Alcatraz

Alcatraz is nog zo’n bestemming waar je simpelweg geweest moet zijn. En tuurlijk – wie voor de tweede keer in San Francisco komt, gaat waarschijnlijk niet nog een keer naar het gevangeniseiland. Maar voor first-timers is het iets wat je niet mag overslaan. Al is het alleen maar om erachter te komen waar Al Capone precies de nacht doorbracht.


Lombard Street San Francisco3. Lombard Street San Francisco

Lombard Street is natúúrlijk een toeristische attractie. Je neemt dit slingerende straatje tenslotte niet als je haast hebt. Neemt niet weg dat het leuk is om te zien hoe reizigers zich in hun huurauto door de haarspeldbochten weten te wringen. Toch even kijken als je in San Francisco bent.


Fisherman's Wharf
Foto: Bongo via Visit California

4. Fisherman’s Wharf

De Fisherman’s Wharf beslaat zo’n beetje de complete waterkant langs San Francisco’s Embarcardero. Het bekendst is ongetwijfeld Pier 39. De pier is, met haar vele gift shops en matige restaurants, ook een beetje een tourist trap. Authentieker is de Ferry Building. Deze food hall heeft uitsluitend verse producten en hier vind je daadwerkelijk locals in plaats van alleen toeristen.


Golden Gate Bridge5. Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is nog zo’n ietwat geijkt hoogtepunt welke je tóch niet zomaar overslaat. Je wil gewoon niet thuiskomen zónder te kunnen zeggen dat je over deze brug hebt gereden. Het liefst per fiets, trouwens.


Los Angeles tijd
Foto: Hub via Visit California

6. Walk Of Fame

De rijkelijk van sterren voorziene weerszijden van LA’s Hollywood Boulevard zijn uitermate populair bij reizigers. En niet alleen de sterren. Ook het Chinese Theatre mag er absoluut zijn. Voor de deur van dit karakteristieke theater vind je de hand- en voetafdrukken van de allergrootste namen uit de Amerikaanse filmindustrie. Niet overslaan when in LA!


Disney FastPass
Foto: Paul Hiffmeyer via Disneyland Resort

7. Disneyland

Sure – Disney-parken vind je overal ter wereld. Maar de variant in Anaheim? Dat is het origineel. Walt Disney zelf opende het park in 1955 en sindsdien is Disneyland niet meer weg te denken uit The Greater Los Angeles Area. Tip: Bezoek ook het tweede park van het resort, het technisch geavanceerde Disney’s California Adventure.


8. Universal Studios Hollywood

Ook de wereldberoemde Universal-parken vinden haar oorsprong in Los Angeles. Kon ook niet anders, met de belangrijkste filmindustrie naast de deur. Anyway – wie indrukwekkende attracties wil zien, is hier aan het juiste adres. Een geweldig pretpark en een van de allerleukste bezienswaardigheden in Californië.


Hearst Castle 3 - Blaise via Visit California
Foto: Blaise via Visit California

9. Hearst Castle

Hoog in de bergen boven Highway 1 vind je Hearst Castle. Dit kasteel was ooit eigendom van mediamagnaat Rudolph Hearst en is nu de favoriete pit stop voor reizigers die vanuit San Fran onderweg zijn naar LA – of andersom, natuurlijk. Het kasteel zelf is pure kitsch en met name het zwembad mag er zijn: The Neptune Pool is goed voorzien van Europese beelden die speciaal voor Hearst naar Amerika werden verscheept.


Chinatown San Francisco
Foto: Carol Highsmith via Visit California

10. Chinatown San Francisco

Chinatown is een van de bekendste wijken in San Francisco. Dat komt voornamelijk omdat de wijkzo compleet anders is: je hebt écht het idee in dat je eventjes in Azië bent. Highlights zijn de prachtige toegangspoort, het culturele centrum en de Fortune Cookie Factory. Hier zie je met eigen ogen hoe deze populaire koekjes worden gemaakt (en krijg je er natuurlijk genoeg mee voor onderweg).