door Boy Tijbosch
1. De porties zijn werkelijk enorm. De enige mogelijkheid om tóch een klein bord te scoren vind je bij een all-you-can-eat-buffet.
2. Eén slok is soms al voldoende om een compleet nieuw glas te krijgen. Refills rule!
3. Hoe je het ook wendt of keert – de service in Amerikaanse restaurants is doorgaans gewoon vriendelijker dan in Nederland.
4. De menu’s bieden je vaak zó veel keuze dat ze soms ietwat onduidelijk worden.
5. Vaak zie je altijd een aantal opties over het hoofd. Hier kom je pas achter wanneer de serveerster vraagt welke sides je wilt hebben.
6. Brood vooraf, salade vooraf: je zit soms al vol vóór het hoofdgerecht goed en wel op je tafel is verschenen.
7. Vooral in staten als Florida en Californië is het raadzaam een vest aan te trekken tijdens je restaurantbezoek. Vergeleken met de buitentemperatuur kan het er soms verrekte koud zijn…
8. Sommige restaurants zijn zó druk dat je een buzzer meekrijgt.
9. Breadsticks zijn de hemel.
10. Een doggy bag is vaak absoluut geen overbodige luxe.