Canada Only

10 dingen die je hoe dan ook hebt gedaan in New York

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch


Foto: Jen Davis via NYC & Company

1.    Je hebt bovenop een toren gestaan. Of op meerdere.Foto: Christopher Postlewaite via NYC & Company

2.    Je hebt je verkeken op de grootte van Central Park en gedacht dat je het park wel even in een uurtje kon verkennen – met zere kuiten als gevolg.


3.    Je hebt overwogen om een taxi aan te houden. Niet omdat je hem per se nodig had, maar omdat je gewoon in een Yellow Cab moest hebben gezeten.


Foto: Marley White via NYC & Company

4.    Je hebt – op Times Square alleen al – drie Elmo’s, vier Minnie’s en vijf Mickey Mouses geteld. Oh, en een halfnaakte cowboy met een gitaar.


5.    Je hebt op deze trappen gezeten en alleen maar voor je uitgestald.


6.    Je hebt Starbucksen geteld. Je bent daarmee gestopt na het passeren van het driehonderdste filiaal.


Foto: Julienne Schaer via NYC & Company

7.    Je hebt Brooklyn bezocht. Waarschijnlijk alléén de overkant van de Brooklyn Bridge, maar je bent er geweest.Foto: Anneloes Keunen via Amerika Only

8.    Je hebt getwijfeld om het eiland waarop het Vrijheidsbeeld staat te bezoeken, maar je hebt uiteindelijk toch gekozen voor die gratis veerpont die er vlak langsgaat.


9.    Je hebt je verbaasd over hóe populair de Charging Bull is. Zo bijzonder is zo’n stier toch ook weer niet?Foto: Joe Buglewicz via NYC & Company

10.    Je hebt besloten dat je citytrip NYC te kort was en dat je nog minstens één keer terug moet.

Niet herkenbaar? Dan is het hoog tijd om een keer naar NYC te gaan. Voordelige tickets naar de drie luchthavens (JFK, LaGuardia en Newark) rondom de stad vind je bij Vliegtickets.nl en World Ticket Center. Cheap een hotel boeken doe je via online zoekmachines als Booking.com en Trivago. Vlucht- en hotelcombinaties zijn soms voordeliger. Kijk daarvoor bij het aanbod van TUI.