Canada Only

10 dingen die je nóg niet wist over Florida

Manatee
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Central Florida staat bekend om haar vele rivieren en meren. Logisch, want in Florida vind je er in totaal zo’n drieduizend.


2.    Daarnaast zijn golfbanen ruimschoots aanwezig: Florida heeft meer dan duizend verschillende parcours. Dat maakt de staat een paradijs voor de golfliefhebber.


3.    Daar komt nog eens bij kijken dat je in deze regio géén vergunning of wat dan ook nodig hebt om een balletje mogen slaan.


4.    Florida is de enige, Amerikaanse staat waar je twee rivieren met exact dezelfde naam vindt. De Withlacoochee River in Central Florida heeft een naamgenoot in het noordelijke Madison County.


5.    Scalopping is een populaire activiteit onder de inwoners van Central Florida. Dit omvat het opduiken van zogenaamde St. Jacobs-schelpen om ze vervolgens op te eten.


6.    De Cuban Sandwich wordt – enigszins logisch – vaak geassocieerd met Cuba. Het populaire broodje komt echter uit Central Florida: uit Tampa, om precies te zijn.


7.    Monster met Charlize Theron. Marvin’s Room met Leonardo DiCaprio. De 3D-versie van Jaws. Allemaal films die zijn opgenomen in deze sfeervolle regio.Foto: Disney

8.    Orlando heeft de eer host te zijn van ’s werelds populairste pretparken, maar eigenlijk is dat onterecht. De Disney-parken liggen helemaal niet in deze stad, maar twintig kilometer verderop – in Lake Buena Vista.


9.    De Sunshine State houdt er een aantal vreemde wetten op na. Het is hier illegaal om je kinderen te verkopen, maar het is óók verboden om parachute te springen op zondag – als je een niet-getrouwde vrouw bent, althans. Daarnaast mogen vrouwen ook niet in slaap vallen onder een haardroger.


10.    De warmwaterbronnen van Central Florida zijn ’s winters het thuis van duizenden zeekoeien. Waarom? Omdat de rivieren in de omgeving tijdens die periode te koud zijn. Blijkbaar is Florida toch niet voor iedereen lekker warm…

WAAR VERBLIJVEN?

Ga jij naar Central Florida, maar wil je ook iets anders zien dan de pretparken van Orlando? Kom dan naar Citrus County – een natuurlijke omgeving op een uurtje rijden van deze stad. Hier vind je een compleet ander Florida dan je gewend bent: een hemel voor liefhebbers van outdoor-activiteiten. Verblijven doe je in het Van Der Valk Golf Resort in Inverness, dichtbij de meest bijzondere rivieren en meren én de verblijfplaatsen van de hierboven genoemde zeekoeien. Bekijk de website voor méér informatie!