Canada Only

10 dingen die je nóg niet wist over Area 51

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Nu is het zo dat eigenlijk niemand echt iets weet over Area 51, maar dat terzijde. Wat je écht niet wist, is dat de CIA tot 2013 het gehele ontstaan van het mysterieuze gebied ontkende.

2.    We weten niet veel over de gebruiksdoeleinden van het landgoed. Wél is bekend dat Area 51 is gebruikt voor de ontwikkeling van drones.

3.    Boyd Bushman, een voormalig werknemer van de CIA, schokte de wereld toen hij in 2014 bekend maakte dat hij in Area 51 contact heeft gemaakt met aliens. Dat voedde de geruchten onder mensen die al jarenlang geloven dat het gebied iets te maken heeft met buitenaards leven.

4.    Area 51 behoorde ooit tot de familie Sheehan. Dit gezin werd in 1954 vriendelijk verzocht de basis af te staan aan de Amerikaanse overheid. Hoewel – vriendelijk. Volgens de Sheehans werden ze onder schot gehouden door regeringsfunctionarissen.

5.    Area 51 is slechts een codenaam. Eigenlijk heet het gebied Paradise Ranch.

6.    Eén van de meest populaire samenzweringstheorieën is dat Area 51 is gebruikt voor het opnemen van – jawel – de maanlanding.

7.    Area 51 heeft een start- en landingsbaan.

8.    Boyd Bushman was niet de enige ex-CIA'er die uit de school klapte. Twee jaar voor hem verklaarden meerdere werknemers er te werken aan een nucleair programma genaamd Project NERVA.

9.    Een aantal cameramensen van de BBC zijn in 2012 doorgedrongen tot Area 51. Doorgedrongen is een groot woord, want ze werden al vrij snel ontdekt door het dienstdoende personeel.

10.    Of er in Area 51 daadwerkelijk aliens wonen, is de vraag. Wél lijkt het redelijk zeker te zijn dat er in ieder geval wordt gewerkt met vreemde materialen. Voormalig werknemers klagen allemaal over bizarre huidziekten en ademhalingsproblemen.

Foto: Travel Nevada