Afrika OnlyCanada Only

Zoek

10 dingen die je nóg niet wist over de Bryce en de Grand Canyon!

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

DE GRAND CANYON

1.    De Grand Canyon is wellicht ’s werelds bekendste canyon, maar het is helemaal niet de diepste. In Peru ligt namelijk een nog veel diepere variant – de Cotahuasi Canyon.

2.    Sterker nog – de Grand Canyon is niet eens de diepste canyon van de Verenigde Staten. Die eer komt toe aan de Hells Canyon in de staat Idaho.

3.    Als we de Hopi-indianen moeten geloven is de Grand Canyon niet alleen een nationaal park en een toeristische trekpleister, maar ook een voorportaal voor het hiernamaals. Met andere woorden – in de Grand Canyon wordt bepaald of je wél of niet genoeg credits hebt om de hemel in te mogen.

4.    De Grand Canyon heeft een aantal schoolteams die meedoen in verschillende sportcompetities, waaronder voetbal en basketbal. Lijkt ons best aardig – een uitwedstrijd in de Grand Canyon.

5.    Files in het nationale park worden niet veroorzaakt door automobilisten, maar door dieren. Dit gebeurt zo vaak dat het park er een passende naam voor heeft bedacht: Elk Jam.Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

DE BRYCE CANYON

1.    De Bryce Canyon is helemaal geen canyon. Officieel is het een verzameling zogenaamde amfitheaters.

2.    Sunset Point is een van de bekendste uitkijkpunten in het nationale park. Opmerkelijk genoeg is de zonsondergang juist het populairst bij een ander punt – Sunrise Point.

3.    De Bryce Canyon is vernoemd naar een boer – Ebenezer Bryce. Hij was zelf niet zo onder de indruk van het natuurspektakel en vond het vooral ‘a hell of a place to lose a cow’.

4.    Je zou het niet zeggen, maar de Bryce Canyon ziet jaarlijks nogal wat sneeuw. Dat maakt het nationale park in de winter bezoeken een absolute aanrader.

5.    In de jaren ’50 heeft het nationale park succesvol alle prairie dogs uit het park verwijderd, om ze vervolgens in de jaren ’70 weer opnieuw te introduceren.


Foto: Amerika Only/Anneloes Keunen

BEIDE CANYONS ZIEN?

Kijk eens in het aanbod rondreizen van TUI. Individueel, op je eigen tempo en zéér voordelig. We raden vooral de Panoramas Of The West aan. Kijk HIER voor méér informatie!