Canada Only

10 dingen die je nog niet wist over de Denny’s

Denny's - Fair Use
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Denny’s is een van de favoriete restaurantketens van de doorsnee Amerika-reizigers. Maar goed. Dat wisten we al. Wist jij DIT ook?

[themify_layout_part slug=”leestips-amerika”]

1.

Denny’s heette niet altijd – mja – Denny’s

Het allereerste restaurant luisterde naar de parmantige naam Danny’s Donuts. Dat veranderde in 1961 weliswaar naar Denny’s, maar via omwegen als Danny’s Coffee Shops en Denny’s Coffee Shops.

2.

Denny’s serveerde ooit twee miljoen gratis Grand Slams in één dag

Het giga-ontbijt Grand Slam is mogelijk het populairste item van het familierestaurant. Dus toen Denny’s tijdens de Super Bowl XLIII aankondigde dat iedereen er op de dinsdag daarna eentje gratis zou krijgen, liep het ook behoorlijk storm. Ze deden er twee miljoen kosteloos de deur uit en herhaalden de actie een jaar later. Daarna zijn ze er maar mee gestopt – misschien wegens een dreigend faillissement of zo.

3.

De Denny’s-restaurants hadden tot 1988 geen sloten op de deur

Denny’s stond er tot 1988 om bekend altijd open te zijn: 24 uur, zeven dagen per week. De meeste filialen hadden om die reden geen sloten: ze hoefden de boel toch nooit te sluiten.

Dat veranderde toen het restaurant dat jaar besloot tóch met Kerstmis dicht te gaan. Ineens moesten er overal in allerijl sloten worden geïnstalleerd. En in het schaarse aantal vestigingen dat wél sloten had, waren medewerkers de sleutels veelal kwijt.

4.

Denny’s heeft een rolletje in Breaking Bad

Walter White vierde zijn eenzame, 52e verjaardag in een van de restaurants. Denny’s was maar wat vereerd met deze gastrol. Zogenaamd dan: het bedrijf heeft natuurlijk gewoon betaald voor deze product placement.

5.

Het filiaal in Manhattan had een item van $300 op de kaart staan

De Grand Clu Slam was in wezen een Grand Slam, maar dan kreeg je er twee flessen Dom Pérignon bij. Niet dat je dat nu nog kunt bestellen. Het enige filiaal in Manhattan bestaat namelijk niet meer.

[themify_layout_part slug=”reistips-amerika”]

6.

Een franchise openen kost je ruim een miljoen dollar

Een eigen Denny’s-filiaal openen is in principe mogelijk. Je moet er alleen een behoorlijk goedgevulde portemonnee voor hebben. Het restaurant werkt alleen met franchisenemers met een netto waarde van een miljoen dollar en $350.000 aan liquide middelen. En dan moet je ook nog de opleidingskosten van $17.000 uit je mouw kunnen schudden.

7.

Je kunt er gezond eten

Hoewel milkshakes en vette burgers een behoorlijk prominente plaats op de menukaart hebben, vind je er ook genoeg items met een Sonja Bakker approved calorieënaantal. Check daarvoor het Fit Fare Menu.

8.

Je eet gratis als je jarig bent

Het restaurant trakteert jarigen op een kosteloze Build-Your-Own Grand Slam – mits je het niet té bont maakt. Overigens eten kinderen op dinsdag altijd gratis.

9.

De milkshakes bevatten meer calorieën dan de meeste maaltijden

Neem nu de Cake Batter Milkshake. Alleen die naam klinkt al koolhydraatrijk, maar het is ook daadwerkelijk een caloriebom van de bovenste plank: 1310 calorieën en 69 gram vet. En de andere milkshakes liggen niet héél ver achter…

10.

De Lumberjack Slam is het meest ongezonde item op het menu

Met een calorieënaantal van 1.320 passeert ‘ie ternauwernood de Cake Batter Milkshake. En dat is nog niet alles. Het ontbijtitem bevat ook 81 gram vet en 4000 (!) milligram sodium.

Bron: Thrillist

[themify_layout_part slug=”amerika-only-nieuwsbrief”]

[themify_layout_part id=”30801″]