Afrika OnlyCanada Only

10 dingen die je nóg niet wist over de Disney-parken

Orlando
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

door Boy Tijbosch

1.    Hoewel de parken van Disney zichzelf profileren als ‘The Happiest Place On Earth’, geldt dit niet voor iedereen. Fans van The Beatles zien het resort voornamelijk als die plaats waar hun favoriete band ten einde kwam. Inderdaad – John Lennon ondertekende het contract waarmee het einde van The Beatles werd bevestigd in Disney’s Polynesian Resort.

2.    Over beroemdheden gesproken: wist je dat president Nixon zijn beroemde I Am Not A Crook-speech deed vanuit Disney World? Wat hij daar precies deed weten we niet, maar hij leverde zijn toespraak vanuit Disney’s Contemporary Resort.


3.    Terug naar de parken zelf. Wist je dat Magic Kingdom is voorzien van een enorm, ondergronds gangenstelsel? Hiermee kan het personeel ongezien van A naar B komen en lopen kinderen niet de kans getraumatiseerd te worden door de aanblik van Donald Duck met een mensenhoofd.


4.    Dat gangenstelsel is overigens niet het enige waar Disney World goed over heeft nagedacht. De aangegeven wachttijden worden bijvoorbeeld altijd met vijf minuten verlengd. Op die manier staan bezoekers ‘onverwachts’ korter in de rij dan verwacht, wat weer resulteert in méér vrolijke gezichten.


5.    Is het jou ook opgevallen dat het altijd zo schoon is in de Disney-parken – ondanks dat je er nog nooit een vuilnisman hebt gezien? Dat klopt: de vuilnisbakken legen zichzelf. Niet door middel van magie, wél aan de hand van datzelfde ondergrondse gangensysteem.


6.    Een andere bijdrage aan het feit dat Disney World vrijwel altijd schoon is, is de verkoop van kauwgom. Of beter gezegd – de niet-verkoop ervan. Kauwgom is in Disney World nergens te verkrijgen. Op die manier kunnen bezoekers het ook niet overal aan vastplakken.


7.    Disney heeft ’s avonds te maken met muizen – en dan hebben we het niet over Mickey en Minnie. Maar ook daarop heeft het resort een oplossing gevonden: katten. Zodra de laatste bezoeker het park heeft verlaten, worden deze beesten losgelaten voor een avondje recreatief muizen jagen.


8.    Epcot beschikt over een futuristisch parkdeel én een deel waar diverse werelddelen worden tentoongesteld. Daardoor lijkt het park soms minder op een themapark dan bijvoorbeeld Magic Kingdom. Maar raad eens: Epcot is van oorsprong ook helemaal geen pretpark. Het moest een modelwijk worden voor 20.000 Amerikaanse burgers.


9.    Het logo van Disney’s Animal Kingdom bevat een karakter die er eigenlijk niet thuishoort: een draak. Dit komt doordat het originele plan voor Animal Kingdom óók ruimte bevatte voor een parkdeel over mythische wezens. Beastly Kingdom, zoals dit deel moest heten, is er echter nooit gekomen.


10.    Planten en bloemen staan er nergens zó goed bij als in Disney World. Behalve rondom het spookhuis Haunted Mansion. Hier laat men bomen bewust afsterven, zodat ze goed bij de nabijgelegen attractie passen.


NAAR FLORIDA MET TUI

Wil je naar Disney World? Geïnteresseerd in de Universal Studios? Of wil je een heel ander deel van Florida verkennen? Hoe dan ook – TUI heeft een groot aanbod reizen naar de Sunshine State. Zij vliegen bovendien zelf ook meermaals per week naar Orlando en Miami. Klik HIER voor méér informatie!