Afrika OnlyCanada Only

10 dingen die je NIET mag missen in Key West, Florida

Florida Keys
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Laten we eerlijk zijn – de meningen over Key West zijn verdeeld. De één vindt het een paradijs, de ander een aaneenschakeling van overcrowded bars en restaurants. Mááár… dat betekent niet dat er helemaal niets te doen is op Florida’s bekendste eiland. In tegendeel – dit mag je niet missen when in Key West.

1. Het meest zuidelijke stukje Amerika

Hoewel. Soort van, dan. Hawaii ligt namelijk zuidelijker dan Florida. Maar keiharde feiten staan deze boei niet in de weg tijdens het zijn van een toeristische trekpleister.


2. Snorkelen!

Net zoals op vrijwel alle plekken langs de Overseas Highway zijn ook de duik- en snorkelmogelijkheden uitstekend rond Key West. Zeker niet overslaan, dus.


3. Het Hemingway House

Of je nu fervent liefhebber van schrijven Ernest Hemingway bent óf geen flauw idee hebt wie de man was: zijn huis mag er zijn. Een historische woning in Old Town, Key West én een attractie die je simpelweg niet mag overslaan.


4. Fietsen

Je bent Nederlander of je bent het niet. En Key West is een van de weinige, Amerikaanse bestemmingen waar fietsen ook daadwerkelijk mogelijk is. Laat de auto voor het wat het is en verken het eiland op de Hollandse manier.


5. Drinken op Duval Street

Die overcrowded bars en restaurants waar we het eerder over hadden? Die vind je voornamelijk langs Duval Street. Toch zijn ze niet allemaal afschrikwekkend. Sterker nog – een klassieke tent als Sloppy Joe’s Bar is opvallend niet-toeristisch voor hoe bekend ze is. Captain Tony’s is een andere, gezellige bestemming.


6. Een Haunted Walking Tour

Net als New Orleans en St. Augustine is ook Key West een stad waar het volgens veel locals spookt. Daardoor – en vanwege het feit dat het ook iets oplevert – vind je hier verschillende Haunted Walking Tours. Een gids neemt je mee langs de meest creepy plekken van het stadje. Best leuk!


7. Het strand

Heb je langer de tijd? Trek dan minimaal een dag uit voor een van de stranden. Onze suggestie? Fort Zachery Taylor Historic State Park.


8. De mangroves

‘Florida is vlak. Florida heeft geen natuur.’ Veelgehoorde argumenten van non-Florida-fans. Maak één kajaktocht door de mangroves van The Keys en je denkt er direct anders over. Smeer je trouwens wel goed in. De beweringen over Florida’s muggen zijn helaas wel waar.


9. De zonsondergang op Mallory Square

Iedere avond drommen groepje toeristen zich op rond Mallory Square. Hiervandaan heb je namelijk een perfect zicht op de zonsondergang. Once again: een beetje toeristisch, absoluut de moeite waard.


10. De plaatselijke vuurtoren

Het Key West Lighthouse is toegankelijk voor geïnteresseerden. En tuurlijk – het is geen Empire State Building. Maar de 88 treden naar de top geven je toch een aardig uitzicht over de omgeving.

Naar Key West? Zorg er dan voor dat je hier minstens een nacht blijft slapen. Zo kun je de stad zien, maar ook de schitterende Overseas Highway naar Key West toe rustig bekijken. Hotels in de omgeving vind je HIER.

Key West bezoeken als onderdeel van een road trip door Florida? Kijk dan HIER voor vliegtickets, HIER voor hotels en HIER voor een huurauto.