Afrika OnlyCanada Only

10 Disney-geheimen die je van Disney zelf niet mag weten

Disneyland
Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Vreemde, maar ware feiten uit Disneyland en Disney World.

door Boy Tijbosch

10.    MAGIC KINGDOM BESCHIKT OVER EEN ONDERGRONDS GANGENSTELSEL

Op die manier verplaatsen medewerkers zich van punt A naar B, zonder dat gasten zien wat er onder de pakken zit.


9.    ANIMAL KINGDOM MOEST NÓG GROTER WORDEN

Het park Animal Kingdom bevatte oorspronkelijk een themagebied gericht op mythische wezens. Wegens besparing is dit plan last-minute geannuleerd. Wél bevindt er zich nog altijd een draak op het parklogo.


8.    DISNEY LAAT SOLLICITANTEN ALLE DISNEY-FILMS KIJKEN

Onderdeel van een sollicitatietraining bij Disneyland of Disney World is het kijken van vrijwel alle Disney-films die ooit zijn gemaakt.


7.    DISNEYLAND HEEFT LAST VAN RATTEN

En daarom leven er in het park zo’n tweehonderd wilde katten. Die houden het park ratvrij. Er schijnen overigens ook bijzonder grote muizen rond te lopen…


6.    DE GEUREN ZIJN GEMANIPULEERD

Boven de winkels van Main Street U.S.A. bevinden zich luiken die continue een vanillegeur verspreiden. Afkomstig van de Mickey-koekjes? Nee – allemaal machinewerk. Rond de kerstdagen wordt dit vervangen door een pepermuntaroma.


5.    JOHNNY DEPP VERSCHUILT ZICH IN DISNEY WORLD

De attractie Pirates Of The Caribbean bevat drie beelden van kapitein Jack Sparrow. Heb je er vier gezien? Grote kans dat je dan onbewust Johnny Depp tegen bent gekomen. De acteur misleidt graag parkbezoekers door onaangekondigd tussen de decorstukken te gaan zitten.


4.    DISNEY GEBRUIKT SCHEDELS ALS DECOR

Over Pirates Of The Caribbean gesproken: naar verluidt hangt er een echte, menselijke schedel in deze attractie.


3.    HET SPOOKT ÉCHT IN THE HAUNTED MANSION

The Haunted Mansion biedt ruimte aan duizend geesten, zo zegt het introductiefilmpje tijdens de attractie. Feit is dat sommige bezoekers dit letterlijk nemen: meermaals worden er overledenen uitgestrooid in het populaire spookhuis.


2.    MINNIE MOUSE IS MOGELIJK EEN MAN

Disney maakt geen onderscheid tussen man en vrouw – iedereen moet in welk pak dan ook uit de voeten kunnen. Dat houdt dus in dat Minnie Mouse óók een man kan zijn. Geruststellend: voor de prinsessen geldt een uitzondering. Disney neemt ten slotte géén harige Assepoester in dienst.


1.    DISNEYLAND VERBOOD MEDEWERKERS OM HUN EIGEN ONDERGOED TE DRAGEN

Tot en met 2001 mochten werknemers van Disneyland hun eigen onderbroeken niet dragen. Volgens het pretpark was dit té zichtbaar onder bijvoorbeeld de Winnie The Pooh-kostuums.

Disneyland
Paul Hiffmeyer via Disneyland